Hz.Nuh(a.s.) (şiirlerle menkıbe) |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz.Nuh(a.s.) (şiirlerle menkıbe)NÛH ALEYHİSSELÂM ONA İNANMADILAR "Nûh nebî"yi, peygamber edince cenâb-ı Hak, Tamâmen yoldan çıkıp, azmış idi cümle halk İçki, kumar ve zinâ, zulüm, hîle, haksızlık, Sarmış idi her yanı, fecî bir ahlâksızlık Nûh Nebî, önceleri "gizliliğe" riâyet, Ederek, insanları eyledi Hakka dâvet Yılmadan, gece gündüz gayret sarf ettiyse de, İnanan olmamıştı kendisine yine de Zîrâ o ahlâksızlar, o'na inansalardı, "Nefsî arzûları"nı yapamıyacaklardı Bayramları vardı ki, onların senede bir, O gün toplanırlardı, kadın erkek, genç ve pîr Putlarının önünde, binlerce "kurbân" kesip, İbâdet ederlerdi, onlara secde edip Sonra içki içerek, çalıp oynuyorlardı Türlü ahlâksızlık ve zinâ yapıyorlardı Nûh aleyhisselâm da, gitti bayram yerine (Bana yardım et) diye, duâ etti Rabbine Yüksek bir yere çıkıp, seslendi ki: (Ey kavmim! Beni, peygamber yapıp, gönderdi size Rabbim Allah’ın birliğine ederim sizi dâvet Hakîkî mâbûd O'dur, O'na yapın ibâdet Bu putlar, gerçek mâbûd değildir tapılacak Sâdece Allah vardır, ibâdet yapılacak) O böyle söyleyince, o putlar, birdenbire, Oldukları yerlerden, devrilip düştü yere Hükümdâr "Dermesil" de, duydu ve gördü bunu Sordu adamlarına, o'nun kim olduğunu Dediler: (Ey hükümdâr, o, bizim kavmimizden, İse de, son zamanlar ayrıldı fikrimizden Önce, "aklı başında" kişiyken gâyet iyi, Sonradan ne olduysa, aklını etti zâyi "Peygamber"olduğunu, başladı iddiâya Onu bildirmek için, şimdi gelmiş buraya Yâni o, bir "deli"dir, tutulmuş bu illete Bu yüzden böyle şeyler söylüyor bu millete) Dermesil sordu yine: (Peki o, ne söylüyor?) Dediler ki: (Dînine, bizi dâvet ediyor Diyor ki: "Allah birdir, O'na edin ibâdet" Bizi, inandırmaya ediyor şimdi gayret) "Dermesil"çok kızarak, dedi ki: (Öyle ise, Yakalayıp getirin o şahsı önümüze) Adamları, bir anda o'nu yakalıyarak, Dermesil'in önüne getirdiler çabucak Dedi: (Sen kimsin böyle, sana yazıklar olsun Bizi, putlarımızdan ayırmak istiyorsun) Buyurdu: (Adım Nûh'tur, Allah’ın Resûlüyüm Tek Allah’a îmâna, sizi çağırıyorum Taptığınız o putlar, değildir mâbûd-u hak Sâdece Allah vardır, ibâdete müstehak) O dedi: ("Deli" isen, tedâvi ettirelim Yok eğer "fakîr" isen, sana yardım edelim) Buyurdu: (Ne deliyim, ne de fakîr bir kimse Allah’ın emri ile, peygamber geldim size İstediğim, sâdece şudur ki benim yalnız: Allah’a îmân edip, O'na kulluk yapınız) Dedi ki: (Bugün bayram olmasa idi şâyet, Seni, pek ******lice, öldürecektim elbet) |
|