Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hollandanın, yemekleri, ünlü

Hollandanın Ünlü Yemekleri

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollandanın Ünlü Yemekleri



Hollandanın Ünlü Yemekleri

Hollanda?nın kendine özgü yemek kültürünün temelinde ise peynir ve tereyağı var Hemen her öğün bu iki lezzeti sofralarınızda bulmanız mümkün


HOLLANDA SALATASI

1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
1+1/2 çay kaşığı toz hardal
1 kahve kaşığı karabiber
kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber
125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) zeytinyağı
1+1/2 çorba kaşığı limon suyu
125 gr (1/2 su bardağı) krema
15 gr (3 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
2 kırmızı elma (kabukları soyulup ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
1 yeşil dolmalık biber (ayıklanıp, ince kıyılmış)
2 orta boy patates (haşlanmış ve ufak doğranmış)
2 katı yumurta (kıyılmış)
125 gr ançüez
10 yeşil çekirdeksiz zeytin (her biri üçe kesilmiş)

Yumurta sarısı, hardal, tuz, karabiber ve pul kırmızı biberi orta boy bir kasede karıştırıp, yumurta teli ile iyice çırpınız Zeytinyağı damla damla akıtıp çırpınız (Yağı başta fazla akıtırsanız mayoneziniz topak topak olacağından, ancak mayonez koyulaşmaya başlayınca biraz daha fazla akıtabilirsiniz) Mayonezin çok koyu olmasını önlemek için ara sıra birkaç damla limon suyu ekleyiniz Bütün yağ bitince limonun tamamını ekleyip dilerseniz biraz daha tuz, hardal ve limon suyu katınız Krema ve jelatini ekleyip iyice karıştırınız
Elma, kereviz, dolmalık biber, patates, katı yumurta ve ançüezleri ekleyip karışımı 1 kg'lık (5 su bardağı su alan) bir kalıba boşaltarak buzdolabında 3 saat, salata iyice tutana kadar bekletiniz
Kalıbı buzdolabından alıp iç kenarlarında keskin bir bıçağı çepeçevre gezdiriniz Kalıbın dibini kaynar suya batırıp çıkarınız Üstüne soğuk bir servis tabağı koyup ters çevirerek hızla sallayıp, salatayı servis tabağına çıkarınız
Üstünü zeytinlerle süsleyip hemen yada bir süre daha soğuttuktan sonra servis ediniz


ROTTERDAM ÇORBASI (HOLLANDA)

4 su bardağı tavuk suyu
125 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp, 1,5 cm boyunda kesilmiş)
180 gr iç bezelye
1/2 hıyar (kabuğu soyulup çekirdekleri temizlendikten sonra, küçük parçalar halinde doğranmış)
3/4 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
3 yumurtanın sarısı
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)

Orta boy bir tencerede, tavuk suyunu harlı ateşte kaynatınız Taze fasulye, bezelye, hıyar, tuz, biber ve maydanozu ekleyip, ateşi biraz kısarak sebzeleri 10-15 dakika, fasulye ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alınız
Küçük bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı karıştırıp, tenceredeki sıcak tavuk suyundan 5 çorba kaşığı katarak çırpınız Yumurtalı karışımı tencereye ekleyiniz Tencereyi ağır ateşe oturtup, sürekli karıştırarak, çorbayı kaynatmadan ısıtınız
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşalttıktan sonra, üstüne taze soğanı serpip servis ediniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.