Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
irakın, yemekleri, ünlü

Irakın En Ünlü Yemekleri

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Irakın En Ünlü Yemekleri



Biryani:
- Pirinç - Şehriye(çok bol miktarda) -Bezelye - Üzüm(çekirdeksiz) - Patates(küp küp doğ) - Badem(tatlı) -Safran
? Pirinç safran ve tuz ile haşlanır(genellikle süzme)
? Şehriye kavrulur, haşlanır
? Patates ve üzüm ayrı ayrı kavrulur
? Haşlanmış bezelye ve diğer malzemeler karıştırılır, servis edilir

Dolma: Patlıcan, kabak, domates, patates, soğan, pazı ve taze salatalığın dolmasını yaparlar
Salatalık dolmasını kabak dolması gibi yaparlar İçi için kullanılan et satırdan geçirilerek inceltilir, soğan, krafus(maydanoz benzeri bir bitki), baharatlar, domates, salça, yağ karıştırılır Pişirme suyu için varsa et suyu koyulur veya kemikli et tencerenin dibine yerleştirilir

Bamya: Bamyayı çok severler ve genellikle büyük veya orta boylarını tüketirler Çoğunlukla yapımında soğan değil sarımsak kullanırlar(3 kg tencere için 1 baş) Kırmızı et, domates, salça, tuz, yağ ve baharatlar diğer malzemeleridir Limon kullanılmaz, tirit şeklinde yenilir, ayrı bir tabakta da pilav sunulur
Küpe: Özellikle Kuzey Irak?ta çok sevilir İşkembe(maddiyatı iyi olan olmayana temizletir), bağırsak(içine hortum tutulur, kaynatılır) porsiyonlanır ve içleri dolma harcı ile(farklı olarak üzüm ve sarımsakda konur) yumruk gibi doldurulur, iğne iplikle dikilir, tencerede ağır ateşte kaynatılarak pişirilir Ayrıca haşlanmış kelle paça ile birlikte servis edilir
Tepsi: Patlıcan, soğan, domates, patates, tavuk veya kırmızı et ayrı ayrı yuvarlak veya uzunlamasına kesilir ve kızartılır, tepsiye kat kat sıralayarak dizilir, üzerine salça, tuz, baharat, limon tuzu karışımı dökülür ve fırınlanır, 15 dk Pişirilir, pilavla yenilir
Barbunyalı pilav: Barbunyanın küçüğü haşlanır, pirinç ayrı bir kapta kavrulur, üzerine barbunya suyu taneleriyle eklenir, demlendirilir ve kahverengi bir pilav elde edilir(Bağdat veya Arap halkın olduğu bölgelerde yoğurtla yenilir
Mercimekli pilav: Mercimek haşlanır ve aynı barbunyalı pilav gibi yapılır
Bakla: Haşlanır, içine ekmek doğranır Suyunu çekince tepsiye çevrilir, üzerine kızgın yağ ve narinç(limon, greyfurt gibi) dökülür
Kubat El Ruz(Pirinçli içli köfte): Pirinç lapa yapılır ve kıyma makinesinden geçirilerek hamur haline getirilir Açılır, şekil verilir, içi konulur(kıyma,soğan, maydanoz, baharat-pişmiş), uzunlamasına şekil verilir, yağda kızartılır, beyaz renkte olur Sarı olması için hamuruna patates ve safran eklenir Salata ve turşuyla sunulur
Kubat El Burgul(Bulgurlu içli köfte): Pirinç yerine bulgur kullanılır, içine kıyma, maydanoz, soğan, üzüm, ceviz ve baharatlar koyulur, kızartılır veya haşlanır Yanında haşlanmış yumurta ve patates ile servis edilir

Kubbe Çorbası: Çok az pirinç kavrulur, salça eklenir, kaynar su koyulur, son 15 dk kubbeler(bulgurlu içli köfteler) eklenir ve pişince suyuyla servis edilir Kuzey Irak?ta salça yerine pancar koyulur ve kubbeler biraz büyük yapılır
Makhlama: Köri ile soğanlar kavrulur, ıspanak, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir Suyunu çekene kadar pişirilir ve yumurta sayısı kadar oyuk açılarak yumurtalar kırılır Kısık ateşte pişirilir ve sunulur(Duruma göre fırında da pişirilebilir)
Termiye: Çekirdeği alınmış hurma yağda kızartılır ve üzerine yumurta kırılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.