![]() |
Irakın En Ünlü Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Irakın En Ünlü YemekleriBiryani: - Pirinç - Şehriye(çok bol miktarda) -Bezelye - Üzüm(çekirdeksiz) - Patates(küp küp doğ ![]() ? Pirinç safran ve tuz ile haşlanır(genellikle süzme) ? Şehriye kavrulur, haşlanır ![]() ? Patates ve üzüm ayrı ayrı kavrulur ![]() ? Haşlanmış bezelye ve diğer malzemeler karıştırılır, servis edilir ![]() Dolma: Patlıcan, kabak, domates, patates, soğan, pazı ve taze salatalığın dolmasını yaparlar ![]() Salatalık dolmasını kabak dolması gibi yaparlar ![]() ![]() ![]() Bamya: Bamyayı çok severler ve genellikle büyük veya orta boylarını tüketirler ![]() ![]() ![]() ![]() Küpe: Özellikle Kuzey Irak?ta çok sevilir ![]() ![]() ![]() Tepsi: Patlıcan, soğan, domates, patates, tavuk veya kırmızı et ayrı ayrı yuvarlak veya uzunlamasına kesilir ve kızartılır, tepsiye kat kat sıralayarak dizilir, üzerine salça, tuz, baharat, limon tuzu karışımı dökülür ve fırınlanır, 15 dk ![]() ![]() Barbunyalı pilav: Barbunyanın küçüğü haşlanır, pirinç ayrı bir kapta kavrulur, üzerine barbunya suyu taneleriyle eklenir, demlendirilir ve kahverengi bir pilav elde edilir ![]() ![]() Mercimekli pilav: Mercimek haşlanır ve aynı barbunyalı pilav gibi yapılır ![]() Bakla: Haşlanır, içine ekmek doğranır ![]() ![]() Kubat El Ruz(Pirinçli içli köfte): Pirinç lapa yapılır ve kıyma makinesinden geçirilerek hamur haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kubat El Burgul(Bulgurlu içli köfte): Pirinç yerine bulgur kullanılır, içine kıyma, maydanoz, soğan, üzüm, ceviz ve baharatlar koyulur, kızartılır veya haşlanır ![]() ![]() Kubbe Çorbası: Çok az pirinç kavrulur, salça eklenir, kaynar su koyulur, son 15 dk kubbeler(bulgurlu içli köfteler) eklenir ve pişince suyuyla servis edilir ![]() ![]() Makhlama: Köri ile soğanlar kavrulur, ıspanak, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir ![]() ![]() ![]() Termiye: Çekirdeği alınmış hurma yağda kızartılır ve üzerine yumurta kırılır ![]() |
![]() |
![]() |
|