Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belli, dini, hikaye, olsun, safım

Safım Belli Olsun (Dini Hikaye)

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Safım Belli Olsun (Dini Hikaye)

SAFIM BELLİ OLSUN

Rivayet odur ki,Nemrut İbrahim Peygamberi(as) ateşe atacağı zaman herkesten ateşe odun taşımalarını istemişBundan maksadı da Hazreti İbrahim’e düşman olanlara O’na taraftar olanları tespit etmekmişHerkes olanca gücüyle ateşe odun taşırken,küçük bir karınca ağzına aldığı bir damla suyla yola koyulmuşKarıncayı görenler nereye gittiğini sorduklarında , “İbrahim’in ateşini söndürmeye gidiyorum” demişEtrafındakiler karıncaya alaycı gözlerle bakmışlar ve “Senin gücün o ateşe kadar yürümeye yetmezHem ateşe ulaşsan da alevleri gözleri bulan bu ateşi senin bir damla suyun mu söndürecek?” diye sormuşlarBahtiyar karınca hepimize ders olacak şu cevabı vermiş: “Bu suyun ateşi söndüremeyeceğini ben de biliyorumAma bir Allah dostuna yardım etmenin,böyle bir zamanda safını belli etmenin şerefi bana yetmez mi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com