Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıbrıs, mutfağı

Kıbrıs Mutfağı

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıbrıs Mutfağı



Evsahipligi yaptigi bunca kültürlerden süzülmüs birikimlerle Kibris mutfagi dogu ve bati lezzetlerinin sentezine ulasmis ve bir “oriental” ekol olmustur Kibris mutfaklarinda et deniz ürünleri sebze ve meyva günlük ve taze tüketilir Aksam sofralarinda ana yemekten önce yirmiye yakin çesidiyle “ordövr” ve mezeler sunulur

Cacik humus pastirma yogurt fava taze badem içi tursu salatalar ve zeytin çesitleriyle baslayan ünlü mezelerin ardindan izgara hellim köfte sis kebap seftali kebabi pirzola gibi izgaralar ve firin kebabi küp kebabi kolokas molohiya börek bumbar patates köftesi ve kabak çiçegi dolmasi gibi sicak sipasiyaliteler gelir Taze ve çok çesitli deniz ürünleri Kibris mutfaginda özel bir yere sahiptir



Zivaniya Raki Brandi ve sarap yerel içkilerin en sevilen türleridir Ana yemekten sonra macun denilen tatli ve meyvalar alinip türk kahvesi içilir Yakin dogunun sert içimli özel kahvesini Kibris’ta yeniden tatmak gerekir Sabah kahvaltilarinda yerel meyvalarin yani sira yogurt ile dogal balin muhesem beraberligi mutlaka tadilmalidir




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.