![]() |
Rusyanın Yemekleri - Rusyanın Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rusyanın Yemekleri - Rusyanın Yemek KültürüRusyanın Yemekleri - Rusyanın Yemek Kültürü Rus mutfağını birkaç cümle ile anlatmak mümkün değil ![]() ![]() Rusyanın Yemek Kültürü Her bölgenin coğrafi koşullarına uygun ayrı bir mutfak kültürü ve damak tadı var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rus mutfağının özellikleri Her ne kadar bünyesinde ayrı mutfak kültürlerini barındırsa da Rus mutfağının en büyük ortak özelliği ülkenin hemen her yerinde yetişen aromatik otlar ve baharat ![]() ![]() ![]() Rus mutfağının bir diğer ortak özelliği de 'S****na' denilen ekşi krema ve tereyağıyla hazırlanan soslar ![]() ![]() ![]() Rus mutfağı sadece zenginliği ile değil çarlık döneminden kalma ihtişamlı yemek sunumu ile de dikkat çekiyor ![]() ![]() ![]() RUS MUTFAĞININ ÖZEL TATLARI Ordövr tabağı-Zakuski Rus mutfağının dünyaca tanınan en ünlü yemeklerinden biri: 'Zakuski' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbalar- Supy Rus mutfağında çorba her şey demek ![]() ![]() ![]() Çeşitli sebzelerin yanı sıra et ya da balıkla hazırlanan 'Ucha çorbası' defneyaprağı karabiber maydanoz yabani rezene gibi baharatla zenginleştiriliyor ![]() Artık dünya mutfağının çorbalarından olan Borsc ve Shtci balık ve etin yanı sıra pancar lahana ve patates ile hazırlanıyor ![]() ![]() 'Rassol?nik çorbası'nın özelliği salamura salatalıkla hazırlanması ![]() ![]() ![]() 'Okroska' balık ve etle zenginleştirilmiş soğuk bir çorba ![]() ![]() Sebzeler-Ovoschi Rus mutfağının en çok kullanılan sebzeleri; lahana pancar turp patates fasulye mantar soğan ve salatalık ![]() ![]() ![]() Et- Masnye Bliuda Antik çağlarda Rus sofralarında dana ve sığır etleri pek nadir görülürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et tercihleri coğrafi yapıya göre değişebiliyor ![]() Her bölgenin ortak özelliği ise et yemeklerinin elma tuzlu mantar ve ham orman yemişleri ile yenmesi ![]() Balık-Ryba Gerek tatlı su gerekse tuzlu su balıkları açısından çok zengin olan Rus mutfağında bu besinler çeşitli usullerle hazırlanıyor ![]() ![]() Tatlılar- Sladkie Bliuda Her ne kadar Rus mutfağının özellikleri arasında tatlılar pek söz sahibi olmasa da değişik meyvelerle hazırlanıp ihtişamla sunulması dikkat çekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçecekler Ülkenin ulusal içkisi votka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Votka ile portonun karıştırılarak ve meşe fıçılarda bekletilerek hazırlanan 'Starka' arpa ve çavdardan yapılan az alkollü 'Kvas' hafif tatlı Gürcü şarabı ve Ermeni konyağı olarak tanınan Ararat da sevilen içkilerden ![]() ![]() En popüler içecek ise çay ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAVYAR HAKKINDA ![]() ![]() ![]() Rus mutfağı denilince akla ilk havyar gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevryuga küçük taneli ve gri renkli bir havyar ![]() ![]() ![]() Somon balığı yumurtalarından elde edilen küçük ve portakal renkli taneli havyara kırmızı havyar deniliyor ![]() Dünyada en çok havyar tüketen ülkeler İsviçre Fransa ve Almanya ![]() Havyar çok pahalı bir besin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havyar nasıl sunulur? Havyar servis anına kadar buzdolabında bekletilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|