Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efsanesi, eski, hindistan, hint

Eski Bir Hint Efsanesi (Hindistan)

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eski Bir Hint Efsanesi (Hindistan)

Eski Bir Hint Efsanesi

Ülke: Hindistan

Çok eski bir Hint efsanesine göre bir zamanlar, bütün insanlar birer tanrıymışlar Ama tanrılıklarını o kadar kötüye kullanmışlar ki, tanrılar başı Brahma, onların elinden tanrısal güçlerini alıp, hiç bulamayacakları bir yere gizlemeye karar vermiş Böylece bütün sorun gizli bir yer bulmak olmuş

Bir çözüm bulmak için toplanan küçük tanrılar konseyi, şunu teklif etmişler: “İnsanın tanrısal gücünü toprağa gömelim” Ama Brahma “Olmaz, insanoğlu toprağı kazıp onu bulabilir

“Öyleyse onu okyanusların en derinine atalım demişler Brahma, yine “Olmaz, çünkü er-geç insanoğlu, bütün okyanusların dibini araştıracak ve kuşkusuz bir gün onu bulup çıkaracak demiş

Küçük tanrılar demişler ki: “O zaman onu gizleyecek bir yer bilemiyoruz! Çünkü yeryüzünde ya da denizin içinde insanoğlunun günün birinde erişemeyeceği bir yer yok gibi

Brahma “Bakın, ne yapalım… İnsanın tanrısal gücünü kendi varlığının en derinine gizleyelim Çünkü insanın aramayı akıl edemeyeceği tek yer orası demiş

Ve efsane şöyle biter: Ta o zamandan beri insanoğlu, kendi içinde olan bir şeyi bulmak için, dünyanın çevresini dolanmış, tırmanmış, dalmış, kazmış, arayıp durmuş demiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com