Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmet, biyorafisi, hakkında, hayatı, kimdir, yenilmez

Ahmet Yenilmez Kimdir? Ahmet Yenilmez Hayaty, Ahmet Yenilmez Biyo?rafisi, Hakkynda

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahmet Yenilmez Kimdir? Ahmet Yenilmez Hayaty, Ahmet Yenilmez Biyo?rafisi, Hakkynda

1966 tarihinde Ordu ili Karaa?aç Köyü do?an Ahmet Yenilmez, ilkokulu köyde, orta ve lise tahsilini Ordu’da tamamlady Yüksek tahsilini Dokuz Eylül Üniversitesi Yktisadi ve Ydari Bilimler Fakültesi Y?letme Bölümü’nde yapty

Halen Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çaly?ma Ekonomisi Bölümü Yüksek Lisans ö?rencili?i devam etmektedir 1978 yylynda Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Deneme Sahnesinde Tiyatroya ba?layan Yenilmez 1983 yylynda Karadeniz Bölgesi tiyatro festivalinde Cevat Fehmi Ba?kut’un “ölen hangisi” adly oyunuyla en iyi erkek oyuncu ödülünü aldy

Üniversite çaly?malaryna devam eden Yenilmez 1985 yylynda Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro kolunu kurdu, 1987 yylynda Hasret Sahnesi bünyesine girerek burada profesyonel oldu ve bu ekip bünyesinde “Yusuf Yüzlüler” isimli oyunu yönetip oynady,1992 yylynda Kültür Bakanly?y bünyesinde “Bir Ben Vardyr Bende Benden Yçeri” isimli tek ki?ilik oyunu yönetip oynady, 1996’da “Medeniyetinizden Ystifa Ediyorum” isimli oyunu yönetip oynady Yenilmez 1996 yylynda Ystanbul Büyük?ehir Belediyesi Gösteri Sanatlary Merkezinde Genel Sanat Yönetmen Yardymcyly?y görevine yürüttü

1997 yylynda Ystanbul Büyük?ehir Belediyesi Muammer Karaca Tiyatrosu Müdürlü?ü görevine bulundu 1998 yylynda Saryyer Belediye Tiyatrosu’nu kurdu 1999-2000’de kendi yazyp oynady?y “Milenyum E?i?inde Türkiye” isimli tek ki?ilik oyununu sahnelemektedir 1998 yylynda Deli Yürek adly dizi film'de "Sabri" tiplemesiyle adyndan sykça söz ettirmeye ba?lady

3 Kasym 2002 tarihinde yapylacak olan milletvekili seçimlerinde BBP’den Yzmir ikinci bölge, birinci syradan milletvekili adayly?yny koydu Son olarak "Ekmek Teknesi" adly dizide "Celal" tiplemesiyle sevenlerinin kalbindeki yerini sa?lamla?tyrdy
TRT'de yayynlanan Kynaly Kuzular yapymyyla be?eni toplady
Ayny zamanda yayynlanan SEYRÜ SEFER isimli bir kitaby bulunmaktadyr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com