Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baskın, biyografisi, cezmi, hayatı, kimdir

Cezmi Baskyn Kimdir? Cezmi Baskyn Biyografisi, Cezmi Baskyn Hayaty..

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cezmi Baskyn Kimdir? Cezmi Baskyn Biyografisi, Cezmi Baskyn Hayaty..

Cezmi Baskyn

Ystanbul'da 1949 yylynda do?an Cezmi Baskyn, tiyatroya Bakyrköy Halk Evi'nde amatör olarak ba?lady Daha sonra ayny tiyatroya stajyer oyunculuk yaparak devam etti LCC Language and Culture Center'dan e?itim aldyktan sonra, LCC'den ayrylan grupla birlikte tiyatro e?itimini geli?tirmeye çaly?ty Bir süre grup oyuncularynda ve ?ehir Tiyatrosu'nda çaly?an sanatçy, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu'nda da çaly?ty Ankara Sanat Tiyatrosu'nda zorunlu ?ehir de?i?tirmeler ve askerlik süresi hariç uzun yyllar hizmet verdi Bu tiyatronun genç oyuncular yeti?tirme çabalaryna e?itmen olarak katyldy

Yzmir Devlet Tiyatrosu'nda iki sezon oynady fakat daha sonra tekrar Ankara Sanat Tiyatrosu'na geri döndü TRT'de köye yönelik e?itim programlary çerçevesinde dramalarda oynady, az da olsa dublaj çaly?malary yapty Sinema filmleri ve tiyatroyu yanyana yürütmeye çaly?an Baskyn, Ankara'da oldu?u süre içerisinde gençlik oyunlary sahneledi ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nda birçok oyunda yönetmen yardymcysy olarak çaly?ty

Yurt dy?ynda gözlem ve inceleme gezileri yapty Oradaki Türk ve yabancylara e?itmen olarak deneyimlerini aktarmaya çaly?ty Yurt dy?ynda Türklerin yapty?y oyunlarda oynady ve kendi projelerini Avrupa'nyn çe?itli kentlerinde uygulady ve oynady

Çark, Bizimkiler, Ykinci Bahar, Cahide, Ate?ten Gömlek ve Kurtulu? gibi dizi filmlerinin yanysyra Hiçbiryerde, 9, O Da Beni Seviyor, Vizontele, Dervi?, Kahpe Bizans, Eylül Fyrtynasy, Duru?ma, Sen De Gitme Triandafilis, Yntikam Zamany, Kysyk Ate?te 15 Dakika, Beynelmilel gibi sinema filmlerinde rol aldy

Kalabalyktan uzak, sakin ve özel ortam olarak de?erlendirdi?i Bozcaada'da evi olan olan Cezmi Baskyn oyunculuktan arda kalan zamanlarda Ystanbul'dan kaçyp, özenle u?ra?ty?y üzüm ba?laryyla ve ?arap üretimiyle ilgilenmektedir

Ödüller

10 ÇASOD Oyuncu Ödülleri
Jüri Özel Ödülü (9 filminin di?er oyunculary Serra Yylmaz, Ali Poyrazo?lu, Ozan Güven, Fikret Ku?kan, Rafa Radomisli ve Esin Pervane ile birlikte)
14 Altyn Koza Film Festivali, "En Yyi Erkek Oyuncu" Ödülü (Beynelmilel)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com