Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1948, prof, sevim, yaşar

Prof. Dr. Yaşar Sevim (1948 - .... )

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prof. Dr. Yaşar Sevim (1948 - .... )

ProfDrYaşar SEVİM; 10061948 yılında K Maraş'ın Göksun ilçesinde doğdu İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep�de tamamladı 1969 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü�nden mezun oldu 1970-1974 yılları arasında Almanya Köln Yüksek Spor Okulunda (Deustche Sporthochschule Köln) Basketbol - Voleybol - Futbol üzerinde ihtisas yaptı 1974-1996 yılları arasında Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisinde ve Gazi Ünivers tesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü�nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu�nda Basketbol, Hentbol ve Antrenman Bilgisi derslerini yürütmektedir Yüksek öğrenimdeki çalışma süresi içerisinde yurt dışı ve yurt içi spor dergilerinde birçok inceleme, yazı, makale ve kitapları yayınladı Spor Bilimlerinde Doktora yaptı

Almanya ve Türkiye'de Basketbol, Hentbol, Futbol oynadı ve Atletizm yaptı Uzun yıllar yurt dışında ve Türkiye'de 1Deplasmanlı Basketbol liginde oynadı ve bu dalda Milli Sporculuk düzeyine erişti

Basketbol ve Hentbolde deplasmanlı ligde takım çalıştırdı

Hentbolde Antrenör olarak Avrupa Şampiyon Kulüpler kupasında takımını yarı finale taşıdı Türk Milli Takımını Üniversiteler Dünya Şampiyonası�nda 1995 ve 1997 yıllarında Dünya 2�liğine ulaştırdı

1976 yılında Hentbol Federasyonu�nun kuruculuğu ve ilk Federasyon Başkanlığını yaptı Hentbol Federasyonu�nun kurulmasından sonra yıllarca Milli Takımlar Teknik Direktörlüğünü de yürüttü

Eylül 1996 yılında IHF�nin (Uluslararası Hentbol Federasyonu) Teknik ve Metodik Komisyon Üyeliğine seçilen ilk Türk öğreticisi oldu Şu anda EHF (Avrupa Hentbol Federasyonu) Lektör�ü görevini yürütmektedir

2001 yılında TMOK ve Türkiye�nin en büyük spor ödülü olan "Türk Sporuna Hizmet Ödülüne" layık görüldü

Halen Gazi Üniversitesi Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu�nda Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı�dır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com