Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyoğrafisi, federer, hayatı, kimdir, roger

Roger Federer Kimdir, Roger Federer Hayatı, Roger Federer Biyoğrafisi, Roger Federer

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Roger Federer Kimdir, Roger Federer Hayatı, Roger Federer Biyoğrafisi, Roger Federer

Roger Federer Kimdir, Roger Federer Hayatı, Roger Federer Biyoğrafisi, Roger Federer Hakkında
İlk olarak Federer hakkında bilmenizi istediğim katıldığı tüm basın toplantılarında İngilizce,Almanca ve Fransızca konuştuğudur
Genç yaşına rağmen katıldığı birçok turnuvada Şampiyonluk kazanmış ve
ATP tenis sezonunu zirvede kapatmıştır
Roger federer,8 Ağustos 1981 yılında İsviçre,Basel şehrinin merkezinde dünyaya gelmiştir
8 yaşında tenis oynamaya başlayan Federer aynı zamanda futbolda da çok yetenekliydi fakat tenise olan aşkını o zamanlarda fark ederek tenisi seçmiştir
13 yaşında İsviçre Gençler Şampiyonu olduBu başarısının üzerine evden ayrılarak İsviçre Tenis Akademisinde eğitim aldı
16 yaşında Dünya çapında tenisçi oldu
1998, gençler turnuvasını Wimbledon Juniors’u ve Orange Bowl kupalarını alarak kazandı1998 ITF Dünya Gençler Şampiyonu olarak bitirdi ve profesyonel kariyerine adım attı
2001 şubatında ATP turnuvasını Milano’da kazandıİlk Dovis cup da ülkesi adına katılan Federer 3 maç kazanarak ABD’yi 3-2 sonuçla kupa dışı bıraktı
2003 yılında ilk kez Mark Philippoussis’i kazandıWimbledon’daki Grand Slam turnuvasının a bulunduğu 6 turnuva kazandı
2004’de koçsuz yoluna devam eden Federer,Wimbledon,Amerikan Açık ve Avusturya Açık gibi çok önemli 3 turnuvayı da kazanarak,Dünyanın en iyi erkek tenisçisi oldu
2005 yılında Avusturya Açık yarı finalinde Rus tenisçi Marot Safin’e yenilerek turnuvadan elendi fakat Dünya birinciliğini korumaya devam etti
2006’da başarısını gittikçe yükselten Roger Federer temmuzda Rafael Nodal’ı alt etti ve 4 Wimbledon turnuvasını zaferle noktaladıAynı sene Avusturya Açık turnuvasını da kazandı
Ulusal Tenis Federasyonu tarafından 2006 yılında yılın Şampiyon tenisçisi seçildi
Ayrıca ATP 2006 tenis sezonunu zirvede tamamlayan Federer teklerde katıldığı 17 turnuvanın 12 sini kazanarak sezonu 8 milyon dolar gibi rekor bir para ödülü kazanarak kapattı
25 yaşında ki tenisçi 3 yılı büyük Şampiyonluklarla kapattıFakat Kupalara ve Şampiyonluklara doymayan Federer 2007 yılında da büyük başarılara imza atacağının sinyalini verdi
Son olarak Federer genç yaşında çok paralar kazanmasına rağmen kalitesinden hiçbir zaman ödün vermedi
2003 yılında Güney Afrikalı çocuklar yararına destek sağlamak için Roger Federer Foundation’ı kurdu ve Afrika’ya büyük yardımda bulundu
2005 yılında Tsunami bölgesi için UNICEF yararına imzalı raketini satışa çıkardı ve aynı şekilde tsunami içinde çok büyük yardım da bulundu
Bunlar gibi daha açıklamadığı bir çok yardımlara imza atan Roger Federer’i tebrik eder başarılarının devamını dileriz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com