![]() |
Ve Kadın Gider Ağlamadan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ve Kadın Gider AğlamadanVe Kadın Gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebepsiz öfkeler yumağıydı bakışları ![]() Hangi yöne dönse öfke nöbetlerinin dalgaları vururdu ıssız kalmış kıyılarına ![]() Gitmeliyim derdi fısıltıyla ![]() Gitmeli ve ruhumu arındırmalıyım kimsesizliğin verdiği garip suskunlukla ![]() ![]() ![]() Gece üç beş nöbetleri ne zamandır kurcalıyordu zihnini kurcalamasına da, yinede içine sinen karanlık kokunun etkisinden kurtulamıyordu kadın ![]() Bilirdim; Hangi yöne baksa iğreti duygular bulaşırdı çoktan yaşlarını kurutmuş gözlerine ![]() ![]() ![]() En son gördüğümde hiç konuşmadan elinin tersiyle sildi dudaklarını ![]() ![]() Oysa ; Titreyen ellerinin ne kadar çok ihtiyacı vardı birilerinin yüreğine dokunmaya ![]() Hep bir istismar aracı görünen bedenine tiksintiyle baktı aynada ![]() ![]() ![]() ![]() Önemsemedi, nihayetinde sonrasında ruhu kimselerin görmeyi istemeyeceği bir rüyaya yataklık yapacaktı ![]() Adı gibi bilirdi ![]() ![]() ![]() Bu kadar gerçekçi olmasa belki de bir avuç mavilik yetecekti yüzündeki karanlığı yıkamaya ![]() Es geçip kulağına fısıldanan yalanları, ya da aldırmadan ne kadar yaralanacağına sahtekârca gözlerine bırakılan gülümsemeleri bırakıp bir kapı aralığında, tek düzelikten uzak günlerini yaşamaya devam edecekti bir gayret ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm sıfatlarından sıyrılmak en kolayıydı belki de ![]() Yakıp zihninin bir köşesinde kıvranıp duran hatıraları, soyunup payına düşen acılardan Ve elinin tersiyle itip reva görülen merhamet kırıntılarını, tüm izlerini silerek gitmek en kolayıydı ![]() Bir ben dokundum yüreğinde biriken aydınlığa ![]() Çok istedim kalmasını, ellerini hep nefesimde ısıttım uzaklaşmasın diye ruhumdan ![]() ![]() ![]() Ama; Yapamadım ![]() Kalmasını sağlayamadım vaat ettiğim huzura rağmen ![]() Utanarak ardında hala direnen kadınlardan Kaydı gitti, son bir gayret çırpınan bir kuş gibi uçtu gitti parmaklarımın arasından ![]() |
![]() |
![]() |
|