![]() |
Güzel Sözler Seçme Hoş Anlamlı Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Sözler Seçme Hoş Anlamlı Sözler![]() nokta tek başına konulunca, geri dönüşü yoktur; son sözünü söylemişsin demektir ![]() Ama üç nokta koymak, söyleyemediklerini bile söyler ![]() ![]() ![]() __________________________________ ![]() جانانه جان اولان بلمز جاننڭ قيمتنى جانان ده بلمز جاننه جان اولانڭ قيمتنى جم سلطان ~~ ~~ Cânâna Cân olan bilmez Cânının kıymetini ![]() Cânân da bilmez Cânına Cân olanın kıymetini ![]() Cem Sultan ![]() ____________________________ ![]() Yārımıñ kaddı elif, ben bendesiniñ lāmelif Bu mukarrer bir elif, bir lām olur çün lāmelif Ey kelimî! Ol elif, kadd-i kametim lām eyledi Bir elif lām olur ammā nice olur lām elif Kelîmî _________________________________ ![]() yüreğim, toparlan gidiyoruz! /ya da toparlandım gidelim!/ ârafta kalakalmak yakışmadı bize; bir adım atalım hadi, “yâr” deyip susalım; “yâr”dandır deyip razı olalım! ____________________________ ![]() Ne denlü cehd ederse bir murâde Nasîb olmaz mukadderden ziyâde ![]() Lâ Edrî /İnsan bir murâdına kavuşmak için kendi irâdesiyle çalıştıktan sonra eğer hakkında hayırlı olmadığından dolayı o şeyi Allah takdîr etmediyse o şey nasîb olmaz ![]() ___________________________ ![]() Gülüm şöyle gülüm böyle demektir yâre mu’tadım Seni ey gül sever cânım ki cânâne |
![]() |
![]() |
|