![]() |
İyi ve Kötünün Yüzü Aynıdır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyi ve Kötünün Yüzü AynıdırLeonardo da Vinci 'Son Akşam Yemeği' isimli resmini yapmayı düşündüğünde büyük bir güçlükle karşılaştı ![]() ![]() ![]() ![]() İYİ'yi İsa'nın bedeninde, KÖTÜ'yü de İsa'nın arkadaşı olan ve son akşam yemeğinde ona ihanet etmeye karar veren Yahuda'nın bedeninde tasvir etmek zorundaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün bir koronun verdiği konser sırasında korodakilerden birinin İsa tasvirine çok uyduğunu fark etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan 3 yıl geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerce aradıktan sonra Leonardo vaktinden önce yaşlanmış genç bir adam buldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Leonardo yardımcılarına adamı güçlükle de olsa kiliseye taşımalarını söyledi; çünkü artık taslak çizecek zamanı kalmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Zavallı, başına gelenleri anlamamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Leonardo işini bitirdiğinde, o zamana kadar sarhoşluğun etkisinden kurtulmuş olan berduş, gözlerini açtı ve bu harika duvar resmini gördü ![]() Şaşkınlık ve hüzün dolu bir sesle şöyle dedi: 'Ben bu resmi daha önce gördüm' ![]() ![]() ![]() 'Ne zaman' diye sordu Leonardo da Vinci, o da şaşırmıştı ![]() 'Üç yıl önce' dedi adam, Elimde avucumda olanı kaybetmeden önce ![]() söylüyordum, pek çok hayalim vardı, bir ressam beni İsa'nın yüzü için modellik yapmak üzere davet etmişti' ![]() ![]() ![]() İYİ ve KÖTÜNÜN YÜZÜ AYNIDIR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Paulo Coelho'dan) |
![]() |
![]() |
|