![]() |
Tek Kollu Şampiyon - Çalışmaya devam et |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tek Kollu Şampiyon - Çalışmaya devam etJaponya'da bir çocuk, 10 yaşlarındayken bir trafik kazası geçirmis ve sol kolunu kaybetmiş ![]() Oysa çocuğun büyük bir ideali varmış ![]() Büyüyünce iyi bir judo ustası olmak istiyormuş ![]() ![]() Sol kolunu kaybetmekle birlikte, bu hayali de yıkılan çocuğunun büyük bir depresyona girdiğini gören babası, Japonya'nın ünlü bir Judo ustasına gidip yapılacak bir şeyin olup olmadığını sormuş ![]() ![]() Hoca: Getir çocuğu bir bakalım, demiş ![]() Ertesi gün baba-oğul hocanın yanına gitmişler ![]() ![]() ![]() Hoca çocuğu süzmüş ve: - Tamam demiş ![]() ![]() Ertesi gün çocuk geldiğinde hocası ona bir hareket göstermiş ve: - Bu hareketi çalış, demiş ![]() Çocuk bir hafta aynı hareketi çalışmış ![]() ![]() ![]() Sonra hocasının yanına gitmiş ![]() - Bu hareketi ögrendim, başka hareket göstermeyecek misiniz? diye sormuş ![]() Hocanın cevabı: - Çalışmaya devam et olmuş ![]() ![]() ![]() 2 ay, 3 ay, 6 ay derken çocuk okuldaki bir yılını doldurmuş ![]() Çocuk bu bir yıl boyunca hep o aynı hareketi tekrarlamış ![]() Hocanın yanına tekrar gitmiş: - Hocam bir yıldır aynı hareketi yapıyorum, bana başka hareket göstermeyecek misiniz? - Sen aynı hareketi çalış oğlum ![]() ![]() ![]() 2 yıl, 3 yıl, 5 yıl derken çocuk judodaki 10 ![]() ![]() - Hazır ol!, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hem sol kolu yok, hem de judo da bildiği tek hareket var ![]() Ünlü judocuların katıldığı turnuvada hiçbir şansının olmayacağını düşünmüş, ama hocasına saygısından ses çıkarmamış ![]() Turnuvanın ilk günü delikanlı ilk müsabakasına çıkmış ![]() ![]() Derken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çeyrek, yarı final ve final ![]() ![]() ![]() Finalde delikanlının karşısına ülkenin son on yılının yenilmeyen şampiyonu çıkmış ![]() ![]() Delikanlı dayanamayıp hocasının yanına koşmuş: - Hocam hasbel kader buraya kadar geldik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kadar bana yeter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Olmaz demiş hocası ![]() ![]() ![]() Çaresiz çıkmış müsabakaya ![]() Maç başlamış ![]() ![]() Yenmiş rakibini şampiyon olmuş ![]() Kupayı aldıktan sonra hocasının yanına koşmuş: - Hocam nasıl oldu bu iş? Benim bir kolum yok ve bildiğim tek bir hareket var ![]() - Bak oğlum, 10 yıldır o hareketi çalışıyordun ![]() ![]() ![]() Bunu anlatan dostumuz bir de şunu ekledi: - İnsanların eksiklikleri bazen, aynı zamanda en güçlü tarafları olabilir ![]() ![]() ![]() Ama yeter ki bu eksiklik kafalarında olmasın! |
![]() |
![]() |
|