Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alıntı, kitaplardan, sözler, özlü

kitaplardan sözler - kitaplardan alıntı özlü sözler

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

''Öülme son çare olarak bakmalısın Hiç kimsenin seni alıkoyamayacağını bil Ama Ölüme gidebileceğin için, onu yedekte tut; sonuna kadar Diyelim ki gece bir kâbus gördün Bunun bir kâbus olduğunu bilirsin ve kurtulmak için başını biraz oynatman yeter Her şey daha basit, daha dayanılır hale gelir ve bir bakarsın en korktuğun şeyden zevk alır olmuşsun Hayat seni korkutuyorsa,en yakınların çirkin maskeler takmışsa hayat budur de, ikinci kez çağrılmayacağın bir oyun olduğunu söyle Zevk verici ve acı çektirici bir oyun, inanç ve aldatma oyunu, maskeler oyunu, onu sonuna kadar oyna, ister oyuncu ister izleyici olarak İzleyici olman daha iyi, içinden kolay çıkarsın 'Son kurtuluş çaresi' yaşamama hep yardımcı olmuştur Elimin altında olduğu için, bu çareye hiç başvurmadım Ama ahiretin direksiyonu elimin altında olmasaydı, kendimi tuzağa düşmüş hisseder ve bir an önce kaçmaya bakardım''

Doğunun Limanları / Amin Maalouf

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Öyle bir suçluluk duygusu var ki bende, yemeğin yemediğim yarısının bile kalbinin kırıldığını düşünüyorum Böyle yaşamak kolay olmuyor elbette İnsan, yaşamayı becerebilenlerin karşısında donup kalıyor Yani merak ediyorum, insanlar nasıl oluyor da yaşamaya ara vermek istemiyorlar Bana gelince, ara vermek bir yana, yaşamak istediğimden bile o kadar emin değilim O tür bir saplantım -ya da kararlılığım diyelim- hiç olmadı Kendimi dünya için o kadar zorunlu veya yararlı da görmüyorum üstelik Soğuk makarna gibiyim, ne dünyaya zarar vermek istiyorum ne de büyük bir yarar sağlamak gibi önlenemez bir isteğim var Var olmak, o kadar da heyecan verici gelmiyor bana Buna karşılık, yok olmanın da anlamlı bir yanını göremiyorum Tavşan boku gibiyim bir bakıma; kokmaz, bulaşmaz Sizin anlayacağınız, eğer ölümü anlamlandıran yaşadığınız sürece yaptıklarınızsa, pek şansım yok

Ece Temelkuran – Bütün Kadınların Kafası Karışıktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-23-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Ne ölüm, ne de hayat! Hiçbiri kovalamıyor beni rüyalarımda Hiçbirinin eli bana değmiyor Çünkü ellerim ceplerimde hiç olmadıkları kadar Varlığıma nedensizlikten delirdim ben Hiçbir nedeni kendime yakıştıramadığımdan Hepsini giydim Hiçbiri olmadı Hepsi dar geldi İnansaydım herhangi birine, uğruna gerekirse dünyayı kan gölüne çevirirdim Okyanuslar kırmızı olurdu Pıhtılaşmış kanlardan siyah dağlar yükselirdi Ama inanamadım Bir türlü inanamadım Bütün hayat bir illüzyon

Hakan Günday - Kinyas ve Kayra

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-23-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

-"Çalışmak,üç büyük eksikliği uzaklaştırır; can sıkıntısını,kötü alışkanlıkları ve yoksulluğu"
Kandid ya da İyimserlik - Voltaire

-"Şeytanın yarattığı bir gökkuşağı gibidir kıskançlıkKendini tutsak,kıskandığını özgür görürsün"
Kristal Denizaltı - Ahmet Altan

-"Hayır" demesini bilmeyen kişi güçsüz kişidir"Hayır" demesini bilmeyen kişinin "evet"inin de anlamı yoktur"
SAVAŞÇI - DCüceloğlu

-"En büyük iyilik,"İyilik ya da Kötülük yapma özgürlüğüdür" ve evlatlarına bu iyiliği vermek için Tanrı aralarından bazılarının bunu kötüye kullanmalarını kabullenmek zorundadır"
BAUDOLİNO - Umberto Eco

-"Kurtlar kuzunun bol olduğu yeri değil,sahipsiz kaldığı yeri severler"
Salkım Hanımın Taneleri - Yılmaz Karakoyunlu

-"Hazineleri seller toprağın altından çıkartırlar,ama yine seller toprağın altına gömerler"
-Simyacı - Paulo Coelho

-"Cinayetin dili yoktur,ama en umulmadık yerden kendisi meydana vurur"
HAMLET - WShakespeare

-"Büyük düşünceler büyük bir zekadan çok,büyük bir kalpten doğarlar"
Kadın Budalası - Dostoyevski

-"Ne zaman ki ulaşılmaz istekler tüm yaşamımıza egemen olur,o zaman aileye,dostlara,dine bazen de psikoterapistlere yöneliriz"
AŞKIN CELLADI - IRWIN DYALOM

-"Öyle kolay sanat değildir uyumak,onun uğruna bütün gün uyanık durmak gerek"
Böyle Buyurdu Zerdüşt - FNietzsche

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com