![]() |
Ben sustum, sen söyle sensizliğimi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben sustum, sen söyle sensizliğimi...Ey yâr, susuşum sözümü esirgemekten değil ![]() Sana değen sözleri çoktan yitirdim; dudağım avare, dilim perişan ![]() ![]() Aklım ermiyor ki, sustuğumu bileyim ![]() ![]() sükût lehçesinde aç susuz bir mülteciyim şimdi ![]() Seni taşa benzettiler ![]() ![]() Acıyı öğütüp ekmek eyleyen senin dönüşün değil mi? Sen değil misin kabrimi bekleyen sadık yâr? ![]() Dillerin sustuğu yerde sen değil miydin ısrarla adını söyleyen unutulanların? Sen değil misin nice dertlinin derdini hiç itirazsız dinleyen? Sahiden taş mı kesildin? Oysa, sen sözlere efsûn bağışlayan dudaksın ![]() Nefesi boşluğun hapsinden kurtarırsın ![]() (Belki de her ses bir mahpusun kırılmış zincirlerinin şakırtısıdır ![]() ![]() Sana değdiği yerde dirilir sessizlik ![]() Sana vuruldukça hece hece kanatlanır suskunluk; şiirlerin ufkuna yükselir söz, öykülerin kuytularında giyinir ![]() söz ki dağı kar gibi eritir de Şirin yâri sımsıcak kucaklar ![]() Sen Aslı'ya Kerem'sin; ses ki çatlak dudaklardan sızan kevserdir ![]() Sen Kerem'in Aslı'sın; söz ki tek bir hecesi bizi varlığın koynuna saklar; "Ol!"sözü hatırına yokluk varlığa yüz bulur ![]() ![]() Taşın sözü yok mudur ey yâr? Taş dediğin konuşur ![]() ![]() ![]() Taş dediğin susar ![]() ![]() Kadîm zamanlar içinden sızıp gelen bir kan gibidir taş; nabzımızı doldurur ![]() Üyeler Görebilir ] Taş zamanla eskimez mi? Sen zamansın, ey yâr, gelir ve gidersin ![]() Saatlerin kadranında uslu uslu gezinirsin amma saçlarımı değil sadece kemiklerimi dağıtırsın ![]() elbisemi değil sadece tenimi de soyarsın ![]() ![]() ![]() ![]() Sen zamansın, ey yâr, pek kıskançsın ![]() Taş kesilmişsin ki sana vefasız dediler ![]() ![]() Adımı bile anmazmışsın ![]() ![]() Mehtabı kucaklayan sen değil misin her defasında? Günün ilk ışıkları sana koşmadı mı her sabah? Nice surlarda masum bebekleri bekleyen sendin ![]() Nice sütunlarda fısıltılı dualara fısıltını ekleyen sensin ![]() KöGoogle Page Rankingülerde kemerlerde yâri yâre kavuşturan senin metanetin değil mi? Çeşmelerden serin sulara yol veren senin serinliğin değil mi? ![]() Dereler boyu suların elinden tutup şarkılar söyleyen sen değil misin? Aslında kendi taşını dikiyor değil mi insan? Her gün bir önceki günde bırakırız bedenimizi ![]() Her yeni günün sabahında eskimiş bedenlerini yüklenir gibi insan ![]() Sanki yakamızda çocukluk fotoğrafımızı taşır gibi yürürüz yeni zamanlara ![]() Kendi cenazesini kaldırır gibidir insan ![]() Baktığımız her yüzün ardında eskimiş yüzler saklıdır ![]() Şimdiki bedenimiz daha öncekilerin başını bekleyen konuşkan bir taştır ![]() Ölmüş yanlarımızı hatırlatır ![]() ![]() Var-yok arası bir titreyişe dönüşür nefesimiz ![]() İki nefes ortasında dikilir taşımız ![]() Taştan taşa koşar bakışımız ![]() Hatıralarda saklı, solgun fotoğraflara nakışlı yüzler üzerine uzanır gölgesi ![]() ![]() Sen değilsin; taş benim ey yâr ![]() ![]() Kendime söyleyecek sözüm yok ![]() ![]() ![]() Sözsüzlüğüm sözümü taşa devrettiğim için ![]() ![]() Bağrımda ağır ve soğuk bir suskunluk ![]() ![]() ![]() Taşıdığım sensin ey yâr ![]() Söze sığdıramadığım ![]() ![]() Ne oldu kalbime? / Katılaştı, katılaştı ![]() Taştan da katılaştı ![]() Ağlarsa, taşlar ağlar ![]() Ben ağlayamadım; sen ağla ![]() ![]() ![]() Taş değil misin ey yâr? Senai DEMİRCİ |
![]() |
![]() |
|