![]() |
Ozanlarımız - Kemal Eroğlu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ozanlarımız - Kemal EroğluKemal Eroğlu Aradım derdimin dermanı yoktur Medet sende n'olur gel yetiş yetiş Felek ile derd-i davamız çoktur Medet sende n'olur gel yetiş yetiş Kahpe felek kapımızı çalmadan Azrail gelip de canım almadan Eroglu'yum ölüp toprak olmadan Medet sende n'olur gel yetiş yetiş 15 Ekim 1953 tarihinde Ankara da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() Ailede, dayısında gördüğü bağlamayı daha geliştirip doğru ve güzel ses çıkartmak adına başladığı yolculuğu, yine Mehmet Cihan Müzik Evindeki bağlama yapım atölyesinde yeni bir çalışmayla devam etti ![]() ![]() Sanat okulunda gördüğü teknik resim,simetri, genel estetik ve resimsi bir görünüş onu gördüğü ve beğenmediği bağlamaları daha güzel görüntüde ve estetik, aynı zamanda doğru ses çıkarabilen bağlamaları yapmasında yardımcı oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonraki kalfalık ve ustalık dönemlerinde yine dönemin usta icracılarıyla çalışma ve meşk etme fırsatı buldu ![]() ![]() 1974 yılında askere gidip döndüğünde yine bağlamalarına ve atölyesine kavuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dönemlerde, Nida Tüfekçi, Orhan Gencebay, Aşık Mahzuni, Muharrem Akkuş, Sarı Zeki, Selda, Emre Saltık, Rahmi Saltuk, Erdoğan Eskimez, İrfan Kurt, Muhlis Akarsu, Musa Eroğlu gibi üstat ve sanatçılara bağlama yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşimi bana onlar öğretti dediği usta icracılarla çalışmalarına devam ediyor ![]() ![]() Çalışmaları ve kendisi İ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kemal Eroğlu Kopuz Müzik Evi-İstanbul kopuzmuzik@hotmail ![]() Basından: STRADİVARİUS'UN KEMANI, DAYIMIN BAĞLAMASI Eserlerinden bazıları: Yandırıyorsun Müzik: İsmail Özden Gel Karşıma Görün Kimsin Nerdesin Neden Köşe Bucak Saklanıyorsun Bilmem Burda Bilmem Başka Yerdesin Yine Üstümüzde Haklanıyorsun Meleklerin Vardır İki Kanatlı Hızırların Vardır Bilmem Kaç Atlı Zemzem Suyun Akar Tatlı Mı Tatlı Bir Damla İçirip Kandırıyorsun Kardeşi Kardeşe Vurduruyorsun Umulmadık Sual Sorduruyorsun Kitaplar Gönderip İnsanoğlunun Aklını Başından Aldırıyorsun Dünyanın Üstü Var Ama Altı Neresi Üç Beş Gün Yaşarız Şunun Şurası Eroğluyum Çeker Çeker Aşkın Çilesi Cehenneme Atıp Yandırıyorsun Derdim Bitmez Müzik: İsmail Özden Döner dolap çevrilirim Geçer ömür derdim bitmez Diyar gurbet savrulurum Geçer ömür derdim bitmez Misafiriz biz bu handa Gah o yanda gah bu yanda Can bedenden çıkmayanda Geçer ömür derdim bitmez Kimi gelir kimi gider Gelmeyenler merak eder Dertler bedenimi yutar Geçer ömür derdim bitmez Merak edip sual sordum Düşlerimi hayra yordum Eroglu'nu hasta gördüm Geçer ömür derdim bitmez Deli Gönül Müzik: Güler Duman Deli gônül senden şikayetim var Neden bir soysuza kul ettin beni Gônül dağlarımdan eksik olmaz kar İndirip düzede sel ettin beni Hayali uzakta varamaz elim Kesildi dermandan her iki kolum Yanıma gelince açılan dilim Pelteğe döndürdün lal ettin beni Eloğlu anlamaz bendeki derdi Felek bunca gamı hep bana verdi Yalanım yok bunu her kişi gôrdü Vurdun dalımada deli ettin beni Eroglu'm Kemal'e ermeden yaşım Büküldü bellerim döküldü dişim Kesildi dünyadan ekmeğim asim Yandırıp canimi kül ettin beni Geceler Müzik: İsmail Özden Geceleri karanlık Sokaklar sensiz sensiz Üşüyorum yorgunum Yaşadığım belirsiz Sabaha daha çok var Yeni güne hıncım var Yarın akşam olmadan Daha ne umutlar var Hele bir sabah olsun Yalnızlığım kaybolsun Gün geceye dönmeden Şu bulutlar dağılsın Yeni güne merhaba Kurda kuşa böceğe Yıkılmadım ölmedim Kızmıyorum geceye Yar Bana Küsmüş Müzik: İsmail Özden Nazlı yar ardından gidem diyorum İleri gidemem yol bana küsmüş Bülbülsüz gönlümde gülü nideyim Açmıyor bahçemde gül bana küsmüş Bir selam gönderdim almamış yarim Çağırırım bana dönmüyor zalim Nazlı yar küserse nic'olur halim Gelmiyor mektubu pul bana küsmüş Eroğlu'yum yanıp kül olsam bile Söylenir sevgimiz hep dilden dile Alışmalı artık şu gurbet ele Sılaya dönemem yar bana küsmüş Tutuşur Tutuşur Müzik: Ayla Karacan Kor ateşlere yanarım Tenim tutuşur tutuşur Sevdan benden geçer sandım Külüm tutuşur tutuşur Emek verdim yıllarına Canım koydum yollarına Dolanaydım kollarına Elim tutuşur tutuşur Ağrı dağı kadar yüce Derdim dağlardan da koca Hiç durmadan gündüz gece Yolum tutuşur tutuşur Eroğlu yum desem dile Düşürdün dilden dile Ahirete göçsem bile Ölüm tutuşur tutuşur Güne karşı duran güzel Müzik : Ayla Karacan Güne karşı duran güzel Yanar tenim eylenme gel Beni derde salan güzel Ardımızda söylenme gel Dün severdin yalan oldu Gül bahçemde gülüm soldu Hoyrat gelip dalım kırıldı Seher vakti çiğlenme gel Eroğluyum orda burda İçim yanar tenim korda Al hançeri beni vurda Yad ellerde eylenme gel Dün severdim yalan oldu Gül bahçemde gülüm soldu Hoyrat gelip dalım kırıldı Seher vakti çiğlenme gel Gücün Yeter Mi Müzik: İsmail Özden Benliği terk edip söyle bir baksan Ölümden kaçmaya gücün yeter mi Yedi kat yerde de göğe de çıksan Ölümden kaçmaya gücün yeter mi Ağa paşa olsan bey olsan Dünyaya hükmeden cihan şahı olsan Ferman bende diyip safda durdursan Ölümden kaçmaya gücün yeter mi Eroglu'yum gördüm dünya halini Terk edip gidersin burda malini Üç beş kişi taşır ancak salını Ölümden kaçmaya gücün yeter mi Gel Yetiş* Müzik: Erdal Erzincan Aradım derdimin dermanı yoktur Medet sende n'olur gel yetiş yetiş Felek ile derd-i davamız çoktur Medet sende n'olur gel yetiş yetiş Tenhalarda haber saldım yüceden Bir cevap bekledim mimden heceden Hiç haberim yoktur günden geceden Medet sende n'olur gel yetiş yetiş Yüce dağ başını mekan eyledim Kurda kusa müşkül halim söyledim Bilmem ki ben sana ne is eyledim Medet sende n'olur gel yetiş yetiş Kahpe felek kapımızı çalmadan Azrail gelip de canim almadan Eroglu'yum ölüp toprak olmadan Medet sende n'olur gel yetiş yetiş Yaz Baharı Müzik: Güler Duman Yaz baharı geldi geçti ömrümün Hazan yeli talan etti gidiyom Vahı kaldı ahi geçti ömrümün Bu gün yarin o da bitti gidiyom Önce emekledim sonra yürüdüm Niceleri pesim şifa sürüdüm Bunca yıldır ucun ucun eridim Yok oldu bedenim bitti gidiyom Eroglu'yum ummanlara dalarım Bir dokunsan bin bir derdi sayarım Zembereğin bozuk yoktur ayarım Ayları yıllarca kattım gidiyom Eroglu'yum efkarımdan söyledim Derman arar iken derdi boyladım Bilmezler ki kaç hekime söyledim Daldım ummanlara aktım gidiyom Benim Sevdalarım Müzik: Güler Duman Gürül gürül akan nehire benzer Benim sevdalarım hep deli olur Bazen köye bazı şehire benzer Benim sevdalarım hep deli olur Ne beni bırakır ne de ben onu Bilmem nere varır bu işin sonu Pusulası yoktur şaşırır yönü Benim sevdalarım hep deli olur Sevdiğim güzeller yaşımdan aşkın Hercai bu gönül güzele düşkün Eroğlu utanmaz pişkinmi pişkin Benim sevdalarım hep deli olur Er Geç Gelir Ölüm Gardaş Müzik: Ayla Karacan Bu dünyada eni sonu Er geç gelir ölüm gardaş Bilirsinya sende bunu Er geç gelir ölüm gardaş Malın varsa burda kalır İyilik et senle gelir Nerde olsan arar bulur Er geç gelir ölüm gardaş Dinli dinsiz dede hoca İster genç ol ister koca Yansa ocak tütse baca Er geç gelir ölüm gardaş Saltanat sür iyi yaşa İster bey ister paşa Uzaklaşsan koşa koşa Er geç gelir ölüm gardaş Eroğlu'yum ölüm bana Sen çok yaşa kana kana Bugün bana yarın sana Er geç gelir ölüm gardaş *"Medet sende n'olur gel yetiş yetiş" dizeleri Erdal Erzincan tarafından "Medet senden yetiş İmam Hüseyin" olarak söylenmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|