![]() |
Ozanlarımız - Kul Sefili (Ali Turalı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ozanlarımız - Kul Sefili (Ali Turalı)Kul Sefili (Ali Turalı) Kul SefiliGeldik yolun yarısına Misafirsin bende ömrüm Konuşalım uzun uzun Gidiyorsan sende ömrüm Kul Sefili alış buna Yavaş yavaş geldin sona Bir fırsat daha ver bana Gitme gel sen önde ömrüm Çorum'un Sungurlu ilçesinin Beylice Köyünde 1964'te doğdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O yıllarda, aşk ve güzellikler üzerine yazmaya çalışırken, daha sonraları siyasi bilincimi kazanmamla beraber sosyal açıdan toplumsal içerikli şiirler yazmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa Suphi isimli bir de oğlum var ![]() ![]() ![]() ![]() ÖMRÜME DOYMADAN Yaşım otuz saç ağardı Ömrüm sana doyamadan Her telinde hüsran vardı Ömrüm sana doyamadan Genç yaşta dişim döküldü Sızıdan belim büküldü Kuruyup kanım çekildi Ömrüm sana doyamadan Ağrılar çöktü dizime Çizgiler indi yüzüme Perde çekildi gözüme Ömrüm sana doyamadan Geçti yıllar düştüm yorgun Aylarınan oldum dargın Kul Sefili gider bir gün Ömrüm sana doyamadan ![]() DURUR Dört duvar var benliğimi çeviren Bir yanı düzene çakılı durur Çok soru var şu beynimi kemiren Bir kaçı kafama takılı durur Benliğim esirdir, bana yabancı Sorular beynimi kemiren acı Bu yorgun bedenim benden davacı Her gün bir tarafı yıkılı durur Beynimi kemirir düzenin kurdu Dört duvar arası olalı yurdu Türlü yönler ile bedenim yordu Sanki limon gibi sıkılı durur Beynime çelikten kapı koydular Ne var diye içerisin oydular Her gün akşam bir yanımı soydular Bir yanımsa yine hep saklı durur O saklı yanımı açamadılar Bir adım öteye geçemediler Orda ne var ne yok seçemediler Yaşantımın orda bir "şekli" durur ![]() DEMOKRASİ DEDİĞİNİZ Demokrasi demokrasi dersiniz Sizin demokrasi bumudur beyler Haşlayarak insan eti yersiniz Sizin demokrasi bumudur beyler Bazen çete, bazen "bizci" oldunuz İşkence edene sözcü oldunuz Hem yaktınız, hemi gözcü oldunuz Sizin demokrasi bumudur beyler İnsan olan insan yakıp haşlar mı? Devlet olan vatandaşın fişler mi? Demokrasi tek taraflı işler mi? Sizin demokrasi bumudur beyler Sokaklara akıttınız kanımı Hücrelerde bıraktınız canımı Bumu sizce demokrasi tanımı Sizin demokrasi bumudur beyler Beyler buna denemez demokrasi İster Kul Sefile siz deyin asi Gönlümdeki sosyalizm sevdası Sizin demokrasi bumudur beyler ![]() Geldik yolun yarısına Misafirsin bende ömrüm Konuşalım uzun uzun Gidiyorsan sende ömrüm Ömür yolcu musun yoksa Zulüm halkasını taksa Zincir boğazını sıksa Nefes kalmaz tende ömrüm Zulümden yılıp ta gitme Beni per perişan etme Bu yoldaşını terketme Böyle kara günde ömrüm Kul Sefili alış buna Yavaş yavaş geldin sona Bir fırsat daha ver bana Gitme gel sen önde ömrüm ![]() DEDİLER Ben senin sevdandan divane olup Dağları deldim de, Ferhat dediler Mecnunun Leyla'yı sevdiği gibi Çöllere düştüm kabahat dediler Mecnunun çölünde kaldım bir zaman Türlü hayallere daldım bir zaman Yollarda bezirgan oldum bir zaman Senin ki çekilmez hayat dediler Keremdim, Aslıya vuruldum geçtim İnce bellerine sarıldım geçtim Aşkın şerbetini zehirden içtim Korkma öldürmez ki bayat dediler Garip, Şah Senemi aldı dolaştı Beraberce nice sahralar aştı Baktım limana bir gemi yanaştı Dışarıya gitmez iç hat dediler Sefili bu aşkın oldu hamalı Bir tarafı yırtık biri yamalı Seher vakti gördüm güzel cemali Alda leblerinden sen tat dediler ![]() |
![]() |
![]() |
|