![]() |
Ozanlarımız - Samed Rindani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ozanlarımız - Samed RindaniSamed Rindani Tüm yolları tutacağım Ta ki sen gelene kadar Vuslat düşü kuracağım Ta ki sen gelene kadar Bu gönül hep seni özler Her gün yollarını gözler Rindani sarf eder sözler Ta ki sen gelene kadar Asıl adı Mehmet BORA'dır ![]() ![]() ![]() Şiire küçük yaşta başladı ![]() ![]() ![]() Şiirlerimde hece ölçüsünü kullanmakta halk şiiri tarzında şiirlerinin yanında yeni denemekte olduğu "Hece Ölçüsü ile Divan şiiri" denemeleri de bulunmakta ![]() ![]() ![]() Sait Küçük'ün (Sadık Miskini) çıkarmakta olduğu Aras gazetesine ek olarak dört sayfalık "Kağızman" gazetesini çıkarmaktadır ![]() Eserlerinden bazıları: Sen Gelene Kadar Tüm yolları tutacağım Ta ki sen gelene kadar Vuslat düşü kuracağım Ta ki sen gelene kadar Yerlerde kuş, kurt ağlasın Göklerde bulut ağlasın Yedi cihan, yurt ağlasın Ta ki sen gelene kadar Sensiz huzur olmayacak Boş testiler dolmayacak Açılan gül solmayacak Ta ki sen gelene kadar Bu gönül hep seni özler Her gün yollarını gözler Rindani sarf eder sözler Ta ki sen gelene kadar Çağdaş Dünya Biri ağlıyor bak hep haykırıyor Duyamıyor musun ey çağdaş dünya Garibim bağırıp tarih düşüyor Duyamıyor musun ey çağdaş dünya Hani varlık hani bu sakin ahval Aldığın can yetmez al yine al al Bağırıyor sen olduğun yerde kal Duyamıyor musun ey çağdaş dünya Hani o verdiğin vaat nerede Nerede o geçen saat nerede Eskiden at silah avrat nerede Duyamıyor musun ey çağdaş dünya Düzen düzelende yenilmeyecek Fakirler boynunu hiç eğmeyecek Düzenbazla arsız gülemeyecek Duyamıyor musun ey çağdaş dünya Riyaya mezarı kazdım o öldü Düzen ışığında insanlık güldü Rindani gül için öten bülbüldü Duyamıyor musun ey çağdaş dünya Ters Nasihat Ters nasihat yapayım Uç lazım bu devirde Anlamazsan n'apayım Suç lazım bu devirde Elimde kuvvetim yok Öğüt çok nasihat çok Bunlara karnımız tok Güç lazım bu devirde Biz kısaca üç diyek Biri güç biri sürek Biri de nüfus gerek Üç lazım bu devirde İnsanlık tam yok olmuş Bak bu güller de solmuş İnsanlar korku dolmuş Öç lazım bu devirde Buralarda kalmazsın Yeri versem almazsın Bir sazı da çalmazsın Göç lazım bu devirde Rindani'ye kalırsa Biri bir gün alırsa Sazını da çalırsa Taç lazım bu devirde Dağlar Düşerim yollara dağa varmaya Gezerim dağlarda kendimi bilmem Susuz kalıp her an adın sormaya Gezerim dağlarda kendimi bilmem Aklım fikrim zikrim şahsım vücudum Gerekirse derim iç yudum yudum Su yok geziyorum biraz kurudum Gezerim dağlarda kendimi bilmem Adını zikreder gezerim yollar Bizi sarmasın mı gençliğin kollar Ama isteyen hep fırsatı kollar Gezerim dağlarda kendimi bilmem İmdadıma yetiş Hazret-i Hünkar Yaptığım iş öyle ki sanki akla kar İçimde eser bir bora tipi kar Gezerim dağlarda kendimi bilmem Dağlar arasında buldum sükunet Kar ve kışı bile geliyor şerbet Görüp güzelliğin ediyorum met Gezerim dağlarda kendimi bilmem Rindani bellerde salınır iken Dağlar delik delik delinir iken Tam bu yüzden ahım alınır iken Gezerim dağlarda kendimi bilmem Selamımı Söyleyeyim Dağa taşa uçan kuşa Selamımı söyleyeyim Kurak yaza kara kışa Selamımı söyleyeyim Cenge giren mert yoldaşa Azmi ile dağ taş aşa Beni seven o kardaşa Selamımı söyleyeyim Duman duman çöker durur Yaş ağaçlar nasıl kurur Bana felek kaç kez vurur Selamımı söyleyeyim Benim adım dost Rindani Candan severim cananı Sever insan seven canı Selamımı söyleyeyim Gazel Kalbimdeki bu sevda beni bırakmadıkça Esiri olurum ben seni bırakmadıkça Duman gibi kararır gözümün önü ansız Dumanı olurum ben deni bırakmadıkça Sürmediğim saltanat senin olsun isterim Sultanım azad edip yeni bırakmadıkça Amansız hastalıktır benim aşk-ı baharım Tez gelirim dermana fani bırakmadıkça Rindani senin için düştü vuslat yoluna Hak kayıra işini canı bırakmadıkça |
![]() |
![]() |
|