![]() |
Ozanlarımız - Şekip Şahadoğru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ozanlarımız - Şekip ŞahadoğruŞekip Şahadoğru Şikayet olmasında bak ne haldeyim Yoksa unuttun mu da beni bilmem el gibi Gece gündüzde durmaz ahuzardayım Sazımda sızlayanda sırma tel gibi ![]() ![]() ![]() 1932 yılında Çorum'un merkeze bağlı Evci Ortakışla köyünde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() 8 yaşında iken babası tarafından saz dersi almaya başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşık Şekip Şahadoğru birçok ünlü aşıklar ile gezmiş dolaşmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eserlerinden bazıları : Şikayet Olmasın Şikayet Olmasında Bak Ne Haldeyim Yoksa Unuttun Mu Da Beni Bilmem El Gibi Gece Gündüzde Durmaz Ahuzardayım Sazımda Sızlayanda Sırma Tel Gibi Kar Mı Yağdı Da Güvendiğim Dağlara Sam Mı Değdi De Mor Sümbüllü Bağlara Diyemiyomda Bağlanmışım Ağyare Çiğnetirsin Beni Ele Yel Gibi Niçin O Sarp Yere Yuvanı Kurdun Kuru Petek Gibi Balsız Mı Kaldın Bir Kez Koklamadım Da Sarardın Soldun Poyraz Eli De Değmiş Gonca Gül Gibi Elestim Özmümden De Sana İkrarım Verdim O Günden Bugüne De Sözümde Durdum Yetiş Şekip'ine De Gayri Müşkülde Kaldım Fiskeden Bulanan Da Ufak Göl Gibi Arasın Yaprağım Sararıp Gülüm Solarken İhtiyarlık Yakamızdan Sararken Senelerdir Ben O Yari Ararken Bundan Sonra Yar Da Beni Arasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçim Ateş Doldu Yanar Dağ Gibi, Yaprağı Sararmış Viran Bağ Gibi Hak Yolunda Ölü Gezdim Sağ Gibi Şekip Seni Bilmeyenler Karasın Birer Birer Küçük Yaşta Düştüm Aşk Ateşine Çekiyor Çöllere Yol Birer Birer Takılmışım Bir Ceylanın Peşine Söylesin Derdimi Dil Birer Birer Aşıkın Sazıdır Aşkın Silahı Alır Hedefine Gül Yüzlü Mahı Nice Yıllar Geçse Biter Mi Ahı Dokundukça Ağlar Tel Birer Birer Gerçek Aşık Yaratılmış Zar İçin Soruyorum Kendime Var Mıdır Suçum Dostun Aşkı İle Yandığım İçin Gülüyorum Halime El Birer Birer Yalvarırım Dilber Naz Etme Bana Ölürüm Aşkınla Ben Yana Yana Gül Bahçesi Olmuşum Şu Cihana Getirir Kokumu Yel Birer Birer Hayalin Şekip'in Rehberi Oldu Derdine Dermanı Aşkında Buldu Bir Kerem Misali Yandı Kül Oldu Ateşi Savuru Kül Birer Birer |
![]() |
![]() |
|