|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
biyografisi, cengiz, efsane, hayatı, kurtoğlucengiz, kurtoglu, yaşamı, yaşayan |
![]() |
Yaşayan Efsane: Cengiz KURTOĞLU-Cengiz Kurtoglu Hayatı Yaşamı Biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşayan Efsane: Cengiz KURTOĞLU-Cengiz Kurtoglu Hayatı Yaşamı Biyografisi![]() Cengiz Kurtoglu Hayatı Yaşamı Biyografisi 05 ![]() ![]() ![]() İlk, orta ve lise öğrenimini Arhavi’de tamamladı ![]() öncesi Arhavi’de bulunan çay fabrikasında kısa bir süre memur olarak çalıştı ![]() O yıllarda "Ciha Dağı Efsanesi" isimli orkestrayı kurarak amatör müzik çalışmalarına başladı ![]() Vatani görevini 1979 yılında Ankara’da tamamladıktan sonra 1982 yılında İstanbul'a geldiğinde amatör demo kasetini hazırlayıp bir müzik firmasına gönderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk albümü SEN SÖZDEN ANLAMAZMISIN'ı çıkartarak yüzbinlerin, daha sonraki albümleri ile de milyonların sevgilisi oldu ![]() 24 yıldır mutlu bir evlilik sürdüren Cengiz Kurtoğlu’nun Aylin adında (22) yaşında bir kızı, Orçun (24) ve Aydın (20) adında iki oğlu var ![]() ![]() ![]() 20 Yıldır sahne yaşamını aralıksız bir şekilde idame ettiren Cengiz Kurtoğlu kendi yönetiminde olan SİMA MÜZİK YAPIM isimli şirketinde büyük oğlu Orçun Bora Kurtoğlu ile birlikte müzik dünyasına yeni isimler kazandırmaya hazırlanıyor Albümleri Ayrılık Saati (2005) Sensiz Olmuyor (2004) Yorgun Yıllarım (2003) Yalancı Bahar (2001) Hiç Aklıma Gelmemişti (2000) Sözlerim Sevenlere (2000) Gözü Yaşlı Yaşanmıyor (1999) Unutulmayanlar 2 (1999) Hain Geceler (1998) Seviyorum (1996) Unutulmayanlar 1 (1996) Dostlar Tavernası (1995) Seven benim (1994) Sensiz Kutladım (1993) Gözlerin (1991) Aşkımız İçin (1990) Hayatımı Yaşıyorum (1989) Bizim Şarkımız (1988) Yıllarım (1987) Unutulan (1986) Sen Sözden Anlamazsın (1985) |
![]() |
![]() |
|