![]() |
Bırakın Gitsin AŞk Hikayesi, (Bırakın Gitsin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bırakın Gitsin AŞk Hikayesi, (Bırakın Gitsin)Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu : “Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?” '50gm!' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem,” dedi profesör, “ama, benim sorum şu ki : Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?” ‘Hiçbirşey' … ![]() ![]() Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?' diye sordu profesör bu kez… Kolunuz ağrımaya başlardı efendim' diye öğrencilerden biri yanıtladı “Haklısın, peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?” “Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı & batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!” … ![]() ![]() “Çok iyi ![]() Peki tüm bu sorunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme olur muydu?” Diye sordu profesör ![]() ‘Hayır‘… ![]() “Peki o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?” Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar ![]() “Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda?”diye tekrar profesör sorar “Bardağı bırakın düşsün!” diye öğrencilerden biri yanıt verir “Kesinlikle!” der profesör ![]() Hayatın problemleri de böyle birşeydir ![]() Onları kafanda birkaç dakika tutarsın & Bir sorun yokmuş gibi görünür ![]() Uzun bir süre düşünürsün & Başınız ağrımaya başlar Daha uzun düşünün & Artık seni bitirmeye ve hiçbir şey yapamamana neden olur ![]() Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir, Fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi) ![]() Bu şekilde strese girmez, ve her gün taze bir beyin ile uyanır ve her konuyla ve yolunuza çıkan her mücadele ile başa çıkabilecek güçte olursunuz! Bu yüzden bugün sevdiklerinize şunu hatırlatın : “Bardağı yere bırakın bugün!” ![]() |
![]() |
![]() |
|