![]() |
Hala Dudaklarımda O Şarkı Vardı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hala Dudaklarımda O Şarkı Vardı...![]() ''Ya kırmızı gülden ayrı yaşamalı ya da dikenin acılarını hoş görmeli'' Hem kendi ,kendine okuduğu bu sözü düşünüyor, hem de ''güz gülleri'' şarkısını mırıldanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _ Evet dedi torunu ![]() ![]() Gül anneannesine seslendi:_Gülbahar Hatun bak mektubun var ![]() Yaşı yetmişe yakındı, ama dinçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir zarfa baktı, bir de Gül'e: _ Ne olabilir ki, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisine; oldukça fazla bir para ve bir de o sahil kasabasında bir ev miras olarak bırakılmıştı ![]() Hemen anıları gözünde canlandı ve o sözdeki yazıları hatırladı:''ya kırmızı gülden ayrı yaşamalı, ya da dikenin acılarını hoş görmeli'' O en iyisini yapmıştı ![]() ![]() Daha torunu Gül gibiydi ![]() ![]() ![]() Araya aileler girmiş; aradaki dikenler yani; öğrenim durumu, sınıf farklılığı, maddi durumlar derken Gülbahar ani bir kararlılıkla çok uzaklara halasının yanına gitti ![]() Orada evlendi,bir kızı oldu , mutluda oldu ![]() ![]() ![]() GülbaharHanım, hemen kendini toparladı ve bunu geriye göndermeliyim ,dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avukat Hanım:_ Buyurun Gülbahar Hanım nedir isteğiniz, diye sordu ![]() Gülbahar Hanım elindeki zarfı gösterip:_ Bu mirası retetmek istiyorum, dedi ![]() Avukat Hanım:_ Bu babamdan size kalan bir mirastır, neden istemiyor sunuz? dedi ![]() Gülbahar Hanım:_ Bir söz vardır ![]() ya da dikenin acılarını hoş görmeli'' Ben ayrı yaşamayı tercih ettim, çünkü dikenleri canımı çok yakacaktı ![]() Dikenler bir ömür boyu canınızı çok yakar ve sana can veren yüreğinizi acıtır ![]() Zarfı bırakıp odadan çıkıp gitti ![]() Güz gülleri gibiyim Hiç bahar yaşamadım Ya sevmeyi bilmedim Ya sevince geç kaldım alıntı |
![]() |
![]() |
|