![]() |
Erkek Gibi AğLamayı Başaramadım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkek Gibi AğLamayı Başaramadımİlk özgür çığlığı, rahminden çıkıp, dünyaya merhaba dedikten hemen sonra attım anne ![]() Ve son özgür (saf olmasa da) gözyaşlarımı çok uzaklarda, ergenlik çağımın hemen başında terk etmek zorunda kaldım ![]() ![]() Güçlüydüm ![]() "karılar gibi" zırıldayamazdım ![]() olamazdım ![]() ![]() Ben ağlamamalıydım anne ![]() hatta sen bile ağlayabilirdin ama ben bunu yapamazdım ![]() Çünkü; ERKEKLER AĞLAMAZ dı anne ![]() Hayatın, ta göbeğinde yaşadım anne ve özgürce ağlamayı tadamadım ![]() işsiz kalmaktan, çocuklarımdan olmaktan, yalnızlıktan, kazadan, beladan, insanlardan korkmadım anne ![]() Ama ağlamaktan korktum ![]() benim gözyaşlarımdan korktum ![]() Korktum ve gözyaşlarımı yuttum, kalbime gömdüm ve onları tuğlalar gibi kullanarak dev bir kule inşa ettim içimde anne ![]() Korktum ve boğazıma kadar gelip dayanan hıçkırıklara sert komutlar verdim ![]() Boğdum onları anne, özgürlüğümü boğdum ![]() İşte bunun için seri katil oldum anne ve cinayetlerimin sayısını bile unuttum ![]() Sevdiklerimden ayrıldım, özgürce ağlayamadım sokaklarda, gözyaşlarımı saklasın diye yağmurları bekledim ![]() Görkemli kaybettiğim anlarda kaçırdım gözyaşlarımı merdiven altlarına ![]() ıssızlığın kucağında bırakabildim kendimi ancak ![]() Korktum ve çocuklarımdan da kaçırdım gözyaşlarımı ![]() Babaydım ve güçlü olmalıydım ![]() güvenemezlerdi bana ![]() uzun selvi ağaçların gölgelerine ![]() Yaşadığım ölümdü ve daha ötesi yoktu ![]() Ama ağlayamadım özgürce ![]() Birkaç damla gözyaşıyla kurtardım kendimi ![]() Bazen çıldırmaya az kaldı ![]() Bazen kendi içimdeki çocukla kavgalara tutuştum ve o küçük çocuğun özgürlüğüne imrendim ![]() Bilmiyorum anne, belki de onun gibi olamadığım için öldürmeye kalktım onu ![]() Bana çok şey öğrettin anne ama şöyle adam gibi ağlamayı öğretmeyi unuttuğun için beni yarım bıraktın anne ![]() İşte böyle sevgili annem ![]() ![]() ![]() Senin için, sen istedin diye gözyaşlarıma ihanet ettim ve bir erkek olarak erkek gibi ağlamayı başaramadım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|