![]() |
Rüzgara yazdım adını |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rüzgara yazdım adınıRÜZGARA YAZDIM ADINI Adını, vadilerin cemresinde yolunu yitirmiş sulara yazdım Saçlarına kırağı düşmüş ovalara Göçmen kuşların konağı ovalara Rüzgara yazdım bir de ![]() ![]() ![]() Seni o rüzgar getirdi bana Gördüm seni bir daha gençliğimin ilkçağının gözleriyle gördüğüm gibi ![]() ![]() ![]() O yıllarda da böyle miydi dudaklarının ve ağzının iklimi kirpiklerinin karası alnının serin serinliği saçlarının ilkbaharı? Yüreğimde aşkın ve yarası ![]() ![]() ![]() Yüreğim çarpardı Ben çarpardım yüreğimi çıkmaz ve ara sokaklara Denizlerin tuzuna gurbetlerin hüznüne hüzünlerin sılasına ![]() ![]() ![]() Gözlerin,gözlerindi melhem yüreğimin yarasına ![]() ![]() ![]() Alıp gitmek vardı seni o an 'Bana bir şiir oku' dediğinde Alıp gitmeliydim seni ![]() ![]() ![]() Bedeni haritalardan silinmiş bir park kanepesinde oturur başımı omuzuna koyardım sana şiirler okurdum Senin şiirini okurdum Gökyüzünün en karanlık gecesinden en aydınlık yıldızını çalar ve kalbinin üzerine koyardım O yıldızın aydınlığı ile aydınlanırdı senin geçmişin ve benim geleceğim O yıldızın aydınlığıyla sana sevdalar biçerdim bana karasevdalar ![]() ![]() ![]() Sana sevinçler ve bana hüzünler ![]() ![]() ![]() Ah, geçmişimin hatırasından hatırıma bir daha gelen sevgili Kalbimin hangi kuytusunda saklamalıyım şimdi seni? Hangi vadilerin rüzgarına yazmalıyım adını ve aşkını? Hangi rüzgarın elvedasına ![]() ![]() ![]() Çık gel şimdi nasıl gelirsen gel ben beklemedeyim Bir telefonun sessiz teline bir mektubun puluna değil rüzgarlara yazdım adını ![]() ![]() ![]() Rüzgarla bekliyorum seni ![]() ![]() ![]() REFİK DURBAŞ |
![]() |
![]() |
|