![]() |
Vuslat Hayal, Sevda Düştür Bulamadım Ararımda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vuslat Hayal, Sevda Düştür Bulamadım ArarımdaGönül aranırken yâri, bulunmaz yârin hayali, Dere, tepe, ova, yayla nerededir sorarımda, Düşüverir sanki birden aramıza karaçalı, Vuslat hayal, sevda düştür bulamadım ararımda ![]() İçme hasret pınar olsa, alma namerdin elinden, Salma gönlü bahçelere, koklama bağban gülünden, Bakma yârin gözlerine, kaçılmaz sevda selinden, Vuslat hayal, sevda düştür, bulamadım ararımda ![]() Dağa, taşa, kurda, kuşa haber saldım can yoldaşa, Sordum nerededir diye, yalvardım onca sırdaşa, İzin sürdüm, yolun güttüm, başımı vurdum da taşa, Vuslat hayal, sevda düştür bulamadım ararımda ![]() Aç koynunu saklanayım, sevda suyunda yunayım, Bir tas su ver pınarından, içip sevdana kanayım, Sonra sır, ol ardın sıra tütüp hasretle yanayım, Vuslat hayal, sevda düştür bulamadım ararımda ![]() Yazılara duman çökmüş, dağ başları karla boran, Tüm dostlarım sanki küsmüş, selam vermez yar ve yaran, Bulunmuyor bu dünyada dertliye derdini soran, Vuslat hayal, sevda düştür bulamadım ararımda ![]() Ahmet İDRİSOĞLU |
![]() |
![]() |
|