![]() |
ve Aslında Sen İlk ve Teksin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ve Aslında Sen İlk ve Teksin![]() ve Aslında Sen İlk ve Teksin Sen kırk yılda bir gibisin ![]() Sen içimdeki çocuğun sessiz çığlığı Sen içimdeki yaşlı adamın yalnızlığındaki görünmeyen yüzüsün ![]() Hiç yazılmamış ve belki de hiç yazılmayacak alın yazımsın Ve hiç yaşayamayacağım ikinci hayatımsın ![]() Sen ilksin… İlk aşık olduğum ilk çıktığım ilk üzüldüğüm değilsin Ama sadece ilksin ![]() Kimsin? Nerden geldin? Nereye gidiyorsun bilmiyorum Ama biliyorum “Gideceksin” ![]() Yüzüne baktığım zaman gördüklerimi bağırmak istiyorum Ama korkuyorum bir daha görememekten ![]() Ve susuyorum… Bu ben değilim aslında Korkan susankaçan… Kim bilir belki de bu senin hayat boyu üzerinde çalıştığın Usta hareketlerle şekil verdiğin Ruhunun bir kısmını üzerine üflediğin Ve bana verdiğin bir sanat eseri ![]() Senin Şekillendirdiğin hayatın bir parçasıyım ![]() Bu Benmiyim bilmiyorum ![]() Sen en az ortak özelliği olanımsın Sen en küçüğüsün hayatımın Ve en büyüğü kalbimin ![]() Kalabalıkta ki yalnızlığım Gürültünün ortasındaki sessizliğim Unutmadığım birkaç isimden biri Ve sen ilk sustuğumsun ![]() Sen yolda yürürken hayalini kurduğum Ama hayallerime sığamayacağın kadara güzel olan Ve bi o kadara da ulaşamayacağımsın… Sen hep hayalini kurduğum Kimselerin ve benim de bilmediğim o yerde Denize bakan ağaçların arasındaki ahşap evimin önünde Yakamozu seyreden kişisin… Sen aşkımla kalbini vurmak istediğim Ama vuramadığım tek hedefsin ![]() Sen benim yağmurlu ve karanlık bir gecenden amansız çıkıp gelen Müjdeli haberimsin ![]() Sen yüzüne severek dokunmak istediğim Ama bir türlü dokunamadığım ilk insansın ![]() Sen ilk yazdığım değil İlk sakladığım şiirsin ![]() Sen ilk girdiğim sınav değil İlk kaybettiğim sınavsın ![]() Sen yaşadığım değil Yaşamadığım hayatımsın ![]() Ve sen hayatımın ilk sonusun ![]() Sen bu kokuşmuş dünyada yıllardır aradığım ve geç bulduğum Masum çocuk yüzüsün ![]() Uzağımdaki yakınım yakınımdaki uzağımsın ![]() En yakınında olmak istediğim ama en uzağında olmam gerekensin ![]() |
![]() |
![]() |
|