![]() |
Yıldızların Gözyaşları... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yıldızların Gözyaşları...Yıldızların Gözyaşları Sahipsizlik ne ki? Hayalin çırpınışları Yakar gökyüzümden düşen bin parça yıldızı ![]() Anlatılamayan bir dilin zorunlu yapım eki, Gariptir tabi beni çekmesi ![]() Derler ki; Sonbaharıdır bu aşkın, En acı baharatı ![]() Savurup atasım gelir her baharı, Ve Geçmiş olsun!; Hiç de geçmez halbuki ![]() Sahipsizlik ne ki? Sen Yakar gökyüzümden düşen bin parça yıldızı, Bu yangını ancak hazin söndürür, Defin işlemleri başlar, Biter ![]() Bir hazine, bir define de geç işte, Geçmiş olursun belki sen de ![]() ![]() ![]() Zoraki bir ayrılığın, İlk feryadıdır bu ![]() Bana bir oda ver, Vücudum sığsa içine, Yeter ![]() Ruhuma can ver, Nur içinde, Yetsin ![]() Ve inanırlar o zaman, Gerçek aşk nedir bilirler ![]() Beş para etmez doğrusu, Geç kalınmış bir aşk, Kalınca bir sırat, Ve kiralık bir tabut ![]() Bedava yaşadığımız yetmezmiş gibi, Bedava ölüyoruz ya, İşte bu daha çok öldürüyor beni ![]() ![]() ![]() Ve açılırsa gökyüzü o vakit, Siyahında görürsen yıldızlarımı, Deniz varsa ay ışığının altında, Bilki ağlamışlardır herbiri ![]() Defin işlemleri başlasın gökyüzüne Sonrası, Hazin, bir yağmurdur gecede, Denize dolarım ![]() O zaman ne derlerse desinler, Seni duyarım ![]() Her zamanki gibi işte ![]() Neyse ![]() ![]() ![]() Sahipsizlik ne ki; Cesedine mezar olmaması mı? Aşkın karşılıksızlığı mı? Seni tanımadığım günlerim mi? Sahipsizlik dediğim Şiirin canını yakmaması ![]() Ağlasın bu gece yıldızlar, O zaman daha çok ışıldarlar! |
![]() |
![]() |
|