![]() |
Aşkın Kebesi! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşkın Kebesi!AŞKIN KEBESİ! ![]() Dost ile dost olan, o iki hayat yoldaşı Biri güldüğünde, diğerinin akmaz yaşı Sevgi ile saygıdır, onların yolunda aşı Biri yemeden, öteki kaldırmaz o tası ![]() Ey! Dostum, yoldaşım, senin ilen bu yoldayım Giydiğimiz aşkın kebesiyle, adım atalım! Aşk-ı Beka yer etsin Âlem-i Gönüllerde Kokusunu açıp yaydığı, o mâlüm güllerde Olduğu gibi bak aksediyor bizlere de ![]() ![]() ![]() Ona yürüyelim, attığımız her adım ile! ![]() Ey! Dostum, yoldaşım senin ilen bu yoldayım Giydiğimiz aşkın kebesiyle, adım atalım! Alem-i Sır der; gerçek dostumuza gidelim Ona şükredelim, ondan medet bekleyelim Aşk-ı Kebe-i giyinip, sevgiyle süslenelim Aldığımız her nefesi, verirken şükredelim! ![]() Alem-i Sır * * * KEBE: Çobanların ve köylülerin giydikleri yünden bir nevi aba ![]() Kısa kepenek ![]() ![]() BEKA: Kalıcılık, ölmezlik ![]() ![]() ![]() ![]() * İlm-i kelâm'da: varlığının asla sonu olmayan cenab-ı hakk'ın bir sıfatıdır ![]() ![]() ![]() MEDET: Yardım, imdat ![]() |
![]() |
![]() |
|