|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| heval, kahraman, tazeoğlu, şiiri |
Kahraman Tazeoğlu - Heval -Kahraman Tazeoğlu Heval Şiiri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahraman Tazeoğlu - Heval -Kahraman Tazeoğlu Heval ŞiiriKahraman Tazeoğlu - Heval ![]() Yazıya veda etmiş gibi gidişler sıralayalı beri kalemim tek bir kelam eder oldu dilim e y v a l l a h ! Terk-i yaren belleyen bir ömrün ardına saklanıp her gidişi micazımdan sandığım o günedir serzenişlerimin tümü yaşa derken öldürdüğün mavi tümcem içimin mavisine limanlardan gemilerle yollarken sahteliğini bürünmezim mi şimdi hangi deryanın rengi sanıyorsun kendini ![]() sırrım dillere düşeli beri hala lal mı sanırsın dilimi hala mı acarsın yelkenlerini çok şey söyler görünürken hiçbir şey söylemediğin zamanların geride kaldı hey hat yazık ki tesiri caiz olmayan bir davaya gark oldum ve ne yazık ki dostum yolumun yol olmadığı bilincine de çok yeni gark oldum iç sızılı bir mide kanamasıyla başlayan dostluğun ağırlığının ömrü kadar bile değilmiş bak bilmediklerine nelere eklendi zamansız verilen kararlarına inadını da eklerken ki tereddütsüzlüğün devam etmez olunca sana kalan anılarda yaşamak oldu bu defaki diğerlerine benzemiyor heval dön bak aynaya sen misin bu yaban gözlerle temaşa eylediğim dön bir bak heval cesaret nidaları atarken ki saklı korkuna hakikat nedir heval buldun mu? buldun sandığın korkunu yoksa yolunda olmakta mı teselli buldun uğruna feda ettiğin sevgiler gittiler böyle miydi bu dize yoksa Onu da mı kendine yorarsın heval dinle çalan şarkiyi heval ömrünü sevdiği şeyin peşinde feda eden bir kadına yazılmıştır bu mısralar feda edilecek neyin var ki heval bir gizin ardına saklanmaktan gayrı neyin kaldı ki? bir zamanlar içine bir boşluk düşse sana sığınan bir dostun vardı peki ya şimdi? sus söyleme kaybettiklerin listesinin başına ekledin adını değil mi? bitti heval yolun sonudur durduğun yer ama bu oyunun galibinin girdiğin iddiaların galibi olduğun gibi seni sevme hassasına duçar olan nice kişiyi en kısa zamanda kaçırmayı başardığın için tebrik eder başarılarının devamını dilerim sende bu pervasız yürek varken böyle eserlere imza atacağından eminim sana bir şey daha soracağım heval hatta belki de son şey dostluk dediğin nedir heval? içinde kendine hep pay biçerken aslında hiç olduğun nedir? yine başlama heval demek dostluk her şeydir ha güldürme beni e tabi doğru senin her şeyinde hiçbir şeydir unutmuşum en iyi söylediği şey hayır olan birinden ancak güzel bir git demektir payımıza düşen söylenecek çok şey varken hiçbir söylememeyi iyi bildiği için ve hatta bunu dost bildiklerine de öğrettiğin için senden gayrısına ses olurken sana sus oluyorum benden bu kadar kal sağlıcakla sessizliğinle o yıkılmaz kulende kal heval sessizliğinle o yıkılmaz kulende kal heval ![]() ![]() Kahraman Tazeoğlu alıntı |
|
|
|