|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atay, biyografisi, hayatı, kimdir, sözer |
![]() |
Atay Sözer Kimdir?,Atay Sözer Hayatı,Atay Sözer Biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atay Sözer Kimdir?,Atay Sözer Hayatı,Atay Sözer BiyografisiAtay Sözer (1959 - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 12 Temmuz 1959 yılında İstanbul’da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() Mizah öyküleri yazdı, “Güllabici” adlı kitabıyla Aziz Nesin Ödülü’nü kazandı (1996) ![]() ![]() Halen senaryo ve mizah yazarlığı yapmakta ![]() Senaryo Yazarları Derneği (SENDER) ve Sinemama Eserleri Meslek Birliği (SİNEBİR) kurucu üyesidir ![]() KİTAPLARI · GÜLLABİCİ – 1996- İNKILÂP YAYINLARI (1996 İnkılâp Yayınları-Aziz Nesin Ödülü) · DAMDAN DÜŞEN BAŞBAKAN- 1999- K YAYINLARI · LAZ GÜVERCİN-2001- K YAYINLARI ÖDÜLLERİ-Karikatür · Çocuk Hakları Karikatür yarışması Başarı Ödülü, 1978 · Abdi İpekçi Karikatür yarışması, ikincilik ödülü; 1984 · Gülhane Şenliği karikatür yarışması,Mansiyon-1985 · Kent-Koop karikatür yarışması, Mansiyon-1985 · Barış ve Sağlık karikatür yarışması üçüncülük ödülü, 1986 · Çankaya Belediyesi 2 ![]() · 5 ![]() ![]() ÖDÜLLERİ-Mizah Öyküsü · İnkılâp Yayınevi “Aziz Nesin Gülmece Öyküsü” Ödülü - “GÜLLABİCİ” adlı kitabıyla 1996 · Akşehir Nasrettin Hoca Gülmece Öyküsü Yarışması, “LAZ GÜVERCİN” adlı öyküsüyle “Başarı Ödülü” – 1996 · Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Rıfat Ilgaz Gülmece Yarışması’nda, “KİTAP OKUMA SANATI” adlı öyküsüyle “Özendirme Ödülü” ![]() ![]() SENARYOLARI Kuruntu Ailesi -TRT Ben Olsaydım- TRT- Karışık İş- TRT- Biz Bize Benzeriz- TRT Dünya Hali- TRT Zeki-Metin’ce –TRT/ SHOW – Hastane- ATV- Hiç Bana Sordun Mu? –KANAL-D – Beşi Bir Yerde- KANAL D- Seyyar Kamil- STAR- Çiçek Taksi- ATV- Ayşecik- SHOW - Öyle Bir Sevda Ki- TGRT Ah Polis Olsam-Kanal D Ruhun Labiretleri-STAR Çok Özel Tim-STAR Kaynaklar •Bilgiler Sayın Atay Sözer tarafından hazırlandı |
![]() |
![]() |
|