Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisiyaşar, hakkında, hayatıyaşar, kimdiryaşar, kurt, yaşar

Yaşar Kurt Kimdir?-Yaşar Kurt Biyografisi-Yaşar Kurt Hayatı-Yaşar Kurt Hakkında

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaşar Kurt Kimdir?-Yaşar Kurt Biyografisi-Yaşar Kurt Hayatı-Yaşar Kurt Hakkında

Kendi cümleleriyle

Ben YASAR KURT 1968 yılın da, İstanbul’da,Zeynep Kamil hastanesinde dünyaya geldimİlk ve ortaokulu “küçük bakkalköy” de okudumFikir tepe de ki Mehmet Beyazıt lisesin de uzunca zaman öğrencilik yaptım Lisenin tiyatro kolun da ki çalışmaları; düşüncelerime ve hayatıma yön veren önemli deneyimlerim oldu1989 yılında oynadığım yari saka yarı ciddi adlı televizyon kabaresi oyunculuğu meslek edinme kararımı pekiştirdiDokuz Eylül Üniversitesi tiyatro bölümü sınavlarına girmek için İzmir’e gittimSınavlar bir hafta kadar sürdüPasaport limanın da amcama ait bir teknede kalıyordumTekne geceden yer değiştirmisti O gün pazardı ve sınav olacağı kimsenin aklına gelmemişti Bir saatlik bir gecikmeyle sınav yerine ulaştımAncak çoktan bitmiştiOkula giremedimBütün planlarım altüst olmuştuİstanbul’a dönüp açık öğretim iktisat bölümüne kaydımı yaptırdımKonservatuar i bir daha denemedimKendi kendimi yetiştirmeye çalıştımKendimi bildim bileli tutkulu bir müzik dinleyicisiyimdir
Elime geçen her çalgıyı çalmaya çalıştımOrta okuldayken teyze oğlumun hediye ettiği akustik gitar en iyi oyuncağım olmuşturBeste yapıp evdeki teybe kaydederdimBeste olayı da tamamen iç güdüsel gelişmiştirBende hala da öyledirzamanla bilgi ve deneyimle yoğrulduİlk müzik gurubumkadıköy de tanıştığım yetenekli insanlarla kurduğum;Beyaz Yunus turBizi bir araya getiren yetenekBir arada tutmaya yetmediBenim için çok sancılı dönemlerdi diyebilirimYaptığım müziğe arkadaşlarımı inandırmakta güçlük çekiyordumBen kayda değer bir alternatif peşindeydimBunun için bütün ömrümü harcamaya hazırdımAncak benim sivri dilim ve kuraldışı üslubum kendini kabul ettirmekte zorlanıyorduGurupta iki kişi kaldık ve sonra dağıldıTek başıma sürdürmek istemedimO sırada Almanya’nın Wuppertal kentinde tiyatro ile uğraşan arkadaşlarım beni davet ettilerHemen gittim
Yıl 1993 olmuştuAlmanca bilmiyordumWuppetal‘daki dostlarım müzisyen yanımı gayet iyi biliyorlardıBirkaç müzisyenle tanıştımYılbaşı geliyordu Her zaman takıldığımız “ada restoran” yılbaşı gecesi müzik yapmamızı istediÇaldıkbir çoğu benim sarkılarımdıAncak hala stüdyo da yapılmıs bir kaydım yoktuHatta prova yaptığımız mekanlar dışında gerçek bir stüdyo görmemiştimKölln kentinde dünyanın en iyi stüdyolarından birinde buldum kendimiSokak şarkılarımı kaydettikÜç saat içinde ödünç bir gitar ve benkayıt için kullanacağım iyi bir gitara sahip değildimSonra o kayıta sokak şarkıları adını verdim1994 ‘te Türkiye’de yayınlandıBerlin‘e yerleştimRosa doğduMüzik ve tiyatro dışında işte de çalıştımFabrika işçiliği,gazete dağıtımı,lunapark vb Oyunculuk yapabilecek kadar almanca öğrenmiştimBir gazete ilanıyla alman olmayan bir oyuncu arıyorlardıSeçmelere girdim ve beni guruba aldılar1996 yılıydıArkadaşlarımla Türkiye’ye yaz tatili için geldikO zaman sokak şarkılarının ne kadar sevilmiş olduğunu gördümVe sanat çalışmalarımı Türkiye’ye yönlendirdim
1997 ‘de göndermeler albümünü yaptım İstanbul’da 2001 yılında reflex albümü çıktıBir çok konser verdimMüzik benim için yeniden bir yaşam biçimine dönüştüeski şarkılara yenileri eklendiBu yazıda sözü geçen kişileri özellikle isimleri ile anmadığımBunu bir gün yazacağım gerçek biyografime saklıyorumVe sizler beni dinlemeyi sürdürdüğünüz sürece ben de müzik üretmeye devam edeceğim

İstanbul 2005

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com