|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çocuklar, hakkında, yetim, ülkesi |
![]() |
Yetim Cocuklar Ülkesi.. / Yetim Cocuklar Ülkesi hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetim Cocuklar Ülkesi.. / Yetim Cocuklar Ülkesi hakkındaKanada’da sistem yetim ve öksüz çocuklar üretiyor ![]() ![]() Bir de Katolik Children Aid Society var ki bu kurumun varlığı bile Katoliklere bu ülkede tanınan ayrıcalığın bir göstergesi ![]() Boşanma oranları yüzde 50 üzeri olduğu için Kanada’da her dört çocuktan biri başka anne ve babanın yanında büyüyor ![]() Bu sosyal paradoksta aile içi şiddetden dolayı dayak yiyen ensest ilişkiye maruz kala taciz edilen çocukları öğretmenleri okulda tesbit ediyor ve yetkililere durumu bildirerek müdahale ettiriyor ![]() Doktorlarında böyle bir gizli görevi var ![]() ![]() Ailesinin kusurundan dolayı bakımsız kalmış kaza geçirmiş dövülmüş çocukların ellerinden alınması için çok hassas davranıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Boşanmalardan sonra anne ve babanın bakmayı reddetmesinden dolayı yetim ve öksüz kalmış binlerce çocuk bulunuyor ![]() ![]() Farkında mısınız bilmem ama Kanada adeta ‘yetim çocuklar ülkesi’ ![]() Eğer Kanadalı yetimlere bakmak istiyorsanız bölgenizdeki CAS’a başvurduktan sonra işlemler 6 ay sürüyor ![]() ![]() ![]() Aile bu işi ticari bir amaçla para kazanmak için yapmaya kalkışıyorsa ret cevabı veriyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Son yıllarda Türk aileler de Koruyucu Aile ( Foster Parent) veya Evlat Edinme ( Adopted Child) yoluna başvuruyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Birbirine karıştırılan bu iki yöntem arasında temel farklar var: Koruyucu Ailelikte size teslim edilen çocuk ailesinin hukuki ve sosyal durumuna göre sizden her an geri alınabiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Çocukları nüfusunuza geçiremiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() İlk yıl ayda bir defa daha sonraki yıllar iki ayda bir sorumlu oldukları sosyal güvenlik yetkilisi teftişe geliyor ![]() ![]() Evlat Edinme usülünde çocukları nüfusunuza yazdırıyorsunuz sizden geri alınmıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Aileler ‘Evlat Edindiğiniz ve Koruduğunuz Çocuğa Gerçeği Söylemek’ adlı bir kitaptan imtihan ediliyorlar ![]() ![]() ![]() Bir yalan koca bir emeği kirletebiliyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|