|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eğitim, kreş, kreşler, okul, sisteminde, öncesi |
![]() |
Okul Öncesi Eğitim Sisteminde Kreşler - Kreş - Okul Öncesi Eğitim - Okul Öncesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Öncesi Eğitim Sisteminde Kreşler - Kreş - Okul Öncesi Eğitim - Okul ÖncesiOkul Öncesi Eğitim Sisteminde Kreşler - Kreş - Okul Öncesi Eğitim - Okul Öncesi Okul öncesi eğitim deyince en yaygın anlamıyla "Kreş" ve "Anaokulları" akla gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk kreş 1840'da Fransa'da kurulmuştur ![]() ![]() Şurası muhakkaktır ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birçok gelişmiş ülkede çalışan annelerin çocuklarının gün düz bakımını annenin çalıştığı iş yeri üstlenmektedir ![]() ![]() Fransa'dan sonra 1860'larda İngiltere'de de ilk kreş açıl mıştır ![]() ![]() ![]() Yine birçok ülkede bebek bakımı ve okul öncesi eğitimi devlet tarafından sağlanmaktadır ![]() ![]() ![]() Bizim ülkemizde ise iş kanununun 81 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kreş Çocuğunun Bedensel Gelişmesi ve Eğitim Faliyetleri Çocuğun 0-1 yaş arasındaki süreye üst çağı da denilmek tedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vücut hızlı gelişir ve dördüncü ayda ağırlığı hemen he men iki katına çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onikinci ayda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dönemin en önemli sorunlarından biri de sağlığıyla il gili sorunlarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kreş Çocuğunun Psikolojik Gelişmesi (Duygu ve Düşünce Yönüyle) Yeni doğan bir çocuk zamanının önemli bir bölümünü uyumakla geçirmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ilk doğuş anından sonraki aylarda çocuğun duygu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dil ve konuşma yeteneği gelişmemiş olmakla birlikte açlı ğını ![]() ![]() ![]() ![]() Dördüncü aydan sonra insan sesini tanır ve başını bu sese doğru çevirmeye başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sekizinci ayda yabancı insanları ayırt etmeye başlar ve bu insanların yüz hareketlerinden anlamaya başlamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() On ikinci aydan itibaren mekân kavramı gelişmemekle birlikte yakını ve uzağı anlamaya başlar ![]() ![]() ![]() Bu 0-2 yaş çocuğun zekâ yönünden en hızlı geliştiği yaş lardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yaş çocuğu benliğini anlamaya başlar ve iradesinin ge reği olan hareketleri yapar ![]() ![]() ![]() 0-2 Yaş Çocuğuna Kazandırılacak Alışkanlıklar Bu yaş çocuklarının barınma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yavruların doğuştan getirdikleri hiçbir alışkanlık yok tur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk aylarda üç dört saat ara ile açlığı giderilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dördüncü ayda yine uyku konusunda yukarıda belirtilen ler kazandırılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sekizinci ayda çocuk ![]() ![]() ![]() ![]() On ikinci ayda günde 14 saat uyuması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() İki yaşın içinde çocuklara kazandırılacak önemli alış kanlıklardan biri de gece yatağını ıslatmama alışkanlığı ka zandırılmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Kreş Çocuğunun Oyun İlişkisi (0-2 Yaş) Yeni doğan bir bebeğin ne oyuncaklara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bebekler yine ilk aylarda ağızlarından bir takım sesler çı karmaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklar dördüncü ayda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bebeklere sekizinci ayda bir oyun yeri sağlamak gerek mektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() On ikinci ayda çocukların oyunlarla ilgili hareketleri ol dukça gelişmiştir ![]() ![]() Çocuklar ikinci yaşın sonuna kadar şu özellikleri gösterir ler: bu yaşta çok hareketli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şunu da belirtelim ki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|