![]() |
Ünlülerden Anılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ünlülerden AnılarSADRİ ALIŞIK " Çok eski seneler, fazla çalışılan, peşpeşe film çevrilen günler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sadri Bey, dedi adam, beni sizi çok severim ![]() - Sağ olun, teşekkür ederim ![]() - Siz hayatı bilen olgun bir sanatçısınız ![]() - Eksik olmayın efendim ![]() - Sizin yardımsever bir insan olduğunuzu da duydum nolur bana yardım edin ![]() - Nasıl bir yardım istiyorsunuz? Adam şöyle derin bir soluk alıp anlatmaya başladı : - Sadri Bey, benim bir oğlum var, 17-18 yaşlarında ![]() ![]() ![]() ![]() Ben tabii afallayıp sordum: - Nerden kurtarıcam nasıl kurtarıcam oğlunuzu ? Adam yine bir soluk alıp devam etti: - Sadri Bey, bu benim oğlan ilkokulu zar zor bitirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bu adama asiktim nur icinde yatsin yoklugu oyle belliki bana gore :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: sagol figen |
![]() |
![]() |
![]() |
Ünlülerden Anılar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ünlülerden AnılarCÜNEYT ARKIN " Filmlerdeki tehlikeli sahneleri, özellikle tarihi filmlerdeki sahneleri, bir Kazak sirkinde çalışırken öğrendim ![]() ![]() ![]() Polenez köy'de rahmetli Süreyya Duru ile Malkoçoğlu'nu çekiyoruz ![]() ![]() Süreyya Beye rica ettim ahırın aksi yönüne doğru koşturayım diye, ama görüntünün önemini kastederek ahır istikametine koşmamı istedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bundan sonra bir daha içki içmiycem! Artık hayal görmeye başladım! " SADRİ ALIŞIK " Çok eski seneler, fazla çalışılan, peşpeşe film çevrilen günler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sadri Bey, dedi adam, beni sizi çok severim ![]() - Sağ olun, teşekkür ederim ![]() - Siz hayatı bilen olgun bir sanatçısınız ![]() - Eksik olmayın efendim ![]() - Sizin yardımsever bir insan olduğunuzu da duydum nolur bana yardım edin ![]() - Nasıl bir yardım istiyorsunuz? Adam şöyle derin bir soluk alıp anlatmaya başladı : - Sadri Bey, benim bir oğlum var, 17-18 yaşlarında ![]() ![]() ![]() ![]() Ben tabii afallayıp sordum: - Nerden kurtarıcam nasıl kurtarıcam oğlunuzu ? Adam yine bir soluk alıp devam etti: - Sadri Bey, bu benim oğlan ilkokulu zar zor bitirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUSTAFA ALABORA " Müjdat ( Gezen ) ve ben eşlerimizden ayrılmıştık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Mustafa, salataya sakın soğan koyma! ![]() ![]() - Niye? ![]() ![]() - Şimdi tanımadığım bir kadın telefon etti, yanında bir kadın daha varmış, bize oturmaya gelmek istiyorlarmış ![]() ![]() ![]() İkimiz de bekardık ve iki tane tanımadığımız kadın kendilerinden coşmuş, gelmek istiyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse, kısa bir süre geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Mustafaa ![]() ![]() ![]() - Efendim? ![]() ![]() - Salataya soğan koyabilirsin! ![]() ![]() Haklıydı Müjdat, çünkü gelen kadınlar çok çirkindi! ![]() ![]() ![]() HALİT AKÇATEPE " Tiyatrocu arkadaşlarla Ankara Gençlik Parkındaki bir çay bahçesinde oturuyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kardeşim bir de sen baksana, şu telefondan bir ses geliyor mu ? - Peki Halit Ağabey, gidip bakayım ![]() Garson koştu telefonun yanına gitti, ahizeyi kaldırmadan, evet, hiç elini bile sürmeden telefona kulağını dayadı dinledi, dinledi, sonra oradan bana bağırdı: - Yoo, hiç ses gelmiyor ! " AYDEMİR AKBAŞ " Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosunda Haldun Taner'in "Zilli Zarife" adlı oyununu oynuyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gece Bakırköy Akıl Hastanesi hastalarına oynarken yine arka kapıdan salona girdim ![]() ![]() Sıram gelince yine her zamanki gibi salondan sahneye çıkmak için yürüdüm ![]() ![]() ![]() Asıldım, zorlandım, imkansız ![]() ![]() ![]() ![]() - Bırak beni, bırak sahneye çıkıcam, dedim ![]() Akıl hastası büsbütün belime sarılıp bağırdı: - Olmaaaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O beni deli sanmış bırakmıyor ben de deli gibi kendi kendime gülüyordum ![]() ![]() (Kandemir Konuk'un kitabından alınıp kendi ağzıyla anlattığı anılar!!) |
![]() |
![]() |
|