![]() |
Annemi öldürünce beni çaldır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Annemi öldürünce beni çaldırNihayet iş buraya kadar vardı ![]() ![]() ![]() Fakat genç kız, kararını çoktan vermişti ![]() ![]() Seven ve bu sebeple evlenmek isteyen genç kız, evlerinin anahtarını delikanlıya verdi ![]() ![]() Çünkü, sevgisizliğin dipsiz karanlığına inecekler ve bir yuva yıkacaklardı ![]() ![]() Genç kız, evliliğinin önündeki engelleri kaldırmak için görevlendirdi evleneceği adamı ![]() ![]() Delikanlı bu inanılmaz görevi kabul etti ![]() ![]() ![]() Genç kız da hiç düşünmedi ki, böyle bir hunharlığa tereddütsüz karar verebilen bir adamdan eş olabilir miydi? Evet, akıl susmuş; sevgi, şefkat ve merhamet ise, ihtirasla örtülmüştü ![]() İhtirasın canavarlaştırdığı varlık, eve girdi ![]() ![]() “Annemi halledince beni çaldır!” diyordu ![]() Delikanlı bir süre sonra onun cep telefonunu çaldırdı ![]() Bunun üzerine genç kız eve geldi ve ablasının kanına girmekte asla tereddüt etmedi ![]() ![]() Sonunda iş buraya kadar vardı ![]() Nasıl oldu da, bu ve benzeri canavarlıkları yaşayan insanlar yetişti bu ülkede? Üç kuruş uğruna anne babasını kiralık katillere teslim edenler, neden çoğaldı? Huzursuz evlerin sayısı artıyor Ne kadar geniş olursa olsun, bazı evlatlar anne-babalarını evlerine niçin sığdıramıyorlar? Ne oldu da huzur evi denen huzursuzluk evlerinin sürekli sayısı artıyor? Gereksiz bir eşya gibi, bir kenara atılan anne-babalar, aylarca, hatta bazen yıllarca neden hatırlanmıyor? Bir huzur evinde, yıllarca önce öğrencilerimle birlikte ziyaret ettiğim bir babayı hiç unutamadım ![]() ![]() Eğitim sistemimizin bütün sorumluları, külahlarını önlerine koyup bu dehşetli gidişi sorgulamalı ve durduracak tedbirleri derhal almalıdırlar ![]() Fakat asıl sorumluluk, anne babalardadır ![]() Bu dünyada kimsenin kimseye yapamayacağı iyiliği, yardımı, desteği, hem de bütün varlığıyla yapan anne-baba, nasıl sevilmez, nasıl saygısızlık hedefi yapılır? Bir çok genç, eş sevgisiyle, anne-baba sevgisini ayıramıyor ![]() ![]() ![]() Anne-baba asla kırılmamalı Kayınvalidesini annesi gibi göremeyen gelinler… Gelinini kızı bilemeyen kayınvalideler… Damadını evlat edemeyenler… Kayınpederini ikinci bir baba olarak kabullenemeyenler… Neden, niçin? Öz evlatları arasında ayırım yapan anne-babalar… Evet bütün bu yanlışlıklar toplumumuzda sıkça yapılıyor ![]() ![]() Anne-baba, yüreğimizin bütün sıcaklığıyla kavranıp kucaklanmalı, asla kırılmamalı, hiç bir zaman evlatları onları üzmemeli… Onlar ki evladını, en zayıf anında yedirip içirdiler, hastalığında ne yapacaklarını şaşırdılar… Anne karnında taşıdı ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar ödeşilecek haklar değildir ![]() ![]() ![]() Ben, onu teselli etmek için, “Üzülme annem” derdim ![]() ![]() O da gözlerini gözlerime diker, içli içli hep şöyle derdi: “Oğlum, ana olasın da, ana halinden bilesin!” Yıllar geçti, ben baba oldum ![]() “Anneciğim, ana olamadım ama, baba oldum ![]() ![]() O ise, çok haklı olarak, “Yok oğlum yok, baba da olsan ana halinden anlayamazsın ![]() ![]() ![]() Onların hakkı ödenemez Bu gerçeği anlayamayan bazı gençler diyorlar ki: “Annem-babam bana 16 yaşıma kadar bakmışlar ![]() Tabii ki anne-baba hakkı ödenemez ![]() ![]() ![]() ![]() Evladın bu niyeti yanında, anne-babanın çocuklarına bakarkenki niyeti ne kadar ulvi ve kutsaldır ![]() ![]() ![]() Yani evlat ile ebeveyn arasında muazzam bir niyet farkı vardır ![]() ![]() Benim annem ve babam, epeydir bakıma muhtaç yaşıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Anne en kötü gününde “evladım” diyor Annem beyincik kanaması geçirmiş ve günlerce yoğun bakımda kalmıştı ![]() ![]() Ben İstanbul’a dönmek zorundaydım ![]() ![]() Annem büyük bir telaş ve heyecanla, çok önemli bir şey söylüyordu ![]() ![]() Konuşması tamamıyla değişmiş ve çok zor anlaşılır bir hale gelmişti ![]() ![]() Annem o kıpırdayamaz ve konuşamaz haliyle, hala beni düşünüyor ve kız kardeşime, “Oğlanı aç göndermeyin!” diyordu ![]() Böyle bir düşünce anneden başka bir kimsede bulunabilir mi? Anneden başka hiç kimsede bulunmayan bu duygunun adı, şefkattir ![]() ![]() Annesizlik, insan gönlünde yeri doldurulamayan boşluklar meydana getirir ![]() “Anne ailenin güneşidir ![]() ![]() Anne babanın durumu, konumu ve evlada karşı tavrı ne olursa olsun, inancımıza göre, evladın onlara isyana ve eziyete asla hakkı yoktur ![]() Gerçek bir Müslüman, anne-babasına kötülük yapmak şöyle kalsın, hizmetlerinde bulunurken “öff” bile demez ![]() ![]() ![]() “Rabbin şunu da emretti: Ondan başkasına ibadet etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Onlara merhamet ve tevazu kanadını ger ve de ki: “Ey Rabbim, nasıl onlar beni küçükken besleyip büyüttülerse, Sen de onlara öylece merhamet buyur ![]() Onlara isyan büyük günahtır Güzeller Güzeli de bir gün Ashabına,”Size büyük günahların en büyüğünün ne olduğunu haber vereyim mi?” diye sordu ![]() Ashab-ı Kiram, “Buyurun ey Allah’ın Elçisi” deyince, en büyük günahları şöyle açıkladı: “Allah’a ortak koşmak ve anne babaya isyan etmek…” Bir başka gün de, ashabından biri, “Ey Allah’ın Elçisi! İnsanlar arasında iyi davranıp, hoş sohbette bulunmama en ziyade kim hak sahibidir?” diye sormuştu ![]() Güzeller Güzeli, “Annen” dedi ![]() “Sonra kim” diye sorunca, yine, “Annen” buyurdu ![]() “Ondan sonra kim?” diye soru tekrarlanınca da, cevap değişmedi:”Annen” Soru dördüncü kere, “Daha sonra kim?” diye tekrarlanınca da, “Baban” dedi ![]() Abdullah ibni Mesud anlatır: “Efendimiz’e, “Allah’a ve Resul’üne en sevgili amel nedir” diye sordum ![]() “Vaktinde kılınan namazdır” buyurdu, “Sonra hangisidir” dedim ![]() “Anne-babaya iyilik yapmaktır” “Ondan sonra hangisidir” dediğimde, “Allah yolunda cihad etmektir” buyurdu ![]() İnancımız böyle söylüyor ![]() ![]() Basit menfaatler uğruna nasıl da kırıyor evlatlar anne babalarını… Göz kırpmadan, gönüle bir hüzün düşürmeden nasıl da o en çok sevenlerine el kaldırabiliyorlar… Hele de nasıl, “Annemi halledince, benim cebi çaldırıver” diyebiliyorlar ![]() Velinimetimiz olan anne-babalara böylesine kıyıldıkça, dünyamız acıların, kanların, kinlerin dünyası olmaktan kurtulamayacaktır ![]() Bu en müthiş acımasızlık yangınını durduramazsak, erken bir kıyamete hazır olmamız gerekecektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|