![]() |
Beynimiz Nasıl Çalışıyor? (test) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beynimiz Nasıl Çalışıyor? (test)Beynimiz Nasıl Çalışıyor? Uzmanlar beyni ikiye bölerek değerlendirir: Sağ beyin-sol beyin ya da sayısal beyin-sözel beyin ![]() ![]() ![]() ![]() BEYNİNİZİN HANGİ TARAFI DAHA ÇOK GELİŞMİŞ? 1-OKULDAYKEN HANGİ DERSLERİ DAHA ÇOK SEVERDİNİZ? A- TÜRKÇE, RESİM, SOSYAL V ![]() B- FENLE İLGİLİ OLANLARI ![]() 2-HANGİ TİP SPORLARI YAPMAKTAN HOŞLANIRSINIZ? A-TEK BAŞINA YAPILANSPORLARI ![]() B-TAKIM SPORLARINI ![]() 3-GÖRDÜĞÜNÜZ RÜYALARI NE SIKLIKLA HATIRLARSINIZ? A-SIK SIK ![]() B-ENDER OLARAK YA DA HİÇ ![]() 4-ELLERİNİZİ VE MİMİKLERİNİZİ, KONUŞURKEN NE KADAR KULLANIRSINIZ? A-ÇOK KULLANIRIM ![]() B-ÇOK AZ KULLANIRIM ![]() 5-İKİ ELİNİZİN PARMAKLARINI BİRBİRİNE GEÇİREREK KAPATIN ![]() A-SAĞ B-SOL ![]() 6-ŞU AN SAATİN KAÇ OLDUĞUNU TAHMİN EDİN ![]() A-ON DAKİKADAN FAZLA B-ON DAKİKADAN AZ ![]() 7-AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİNİ DAHA KOLAY HATIRLARSINIZ? A-İNSANLARIN YÜZLERİNİ ![]() B-İNSANLARIN İSİMLERİNİ ![]() 8-İKİ GÖZÜNÜZÜ AÇIK TUTARAK ELİNİZDEKİ KALEMİ,BİR CAM KENARI VEYA KAPI KENARI İLE HİZALAYIN ![]() ![]() GÖZÜNÜZÜ KAPATINCA KALEM DAHA AZ OYNUYOR? A-SOL GÖZÜMÜ KAPATINCA B-SAĞ GÖZÜMÜ KAPATINCA ![]() SONUÇ: "A" LARIN SAYISI FAZLA İSE,SAĞ BEYNİNİZ DAHA FAZLA GELİŞMİŞTİR ![]() "B" LER FAZLA İSE ![]() ![]() "Ben Sol Beyinli Biriyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Mantık Yürütürüm ![]() *Lineer Düşünürüm ![]() *Sınıflandırır,İsimlendirir, *Dizer,Listeler Yaparım *Analiz Ederim ![]() *Yapı İncelerim ![]() *Matematiksel İşlemler Yaparım ![]() *Bilinçli Hareket Ederim ![]() *Dili Doğru Kullanırım ![]() *Detayları Görürüm ![]() *İnceler Ve Odaklanırım ![]() *Bütünü Değil Parçayı Görürüm ![]() *Sistemli Ve Disiplinli Çalışırım ![]() *Objektif Davranırım ![]() ![]() "Ben Sağ Beyinli Biriyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Hayal Ederim ![]() ![]() ![]() *Duyduklarımı Unutmam ![]() *Hissederim ![]() *Koku Almak,Tat Almak Benim için önemlidir *Sezgilerimi Kullanırım ![]() ![]() *İçgüdülerim Kuvvetlidir ![]() *Yaratıcıyım ![]() ![]() *Sübjektifim ![]() *Boyutları İyi Algılarım ![]() *Ritim Duygum Gelişmiştir *Bir Bütün Olarak Görürüm ![]() *Duygularımla Hareket Ederim ![]() |
![]() |
![]() |
|