![]() |
Şok.! İstanbul Hiroşima'ya Dönecekti.!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şok.! İstanbul Hiroşima'ya Dönecekti.!!ESKİ KOZMONOT SOĞUK SAVAŞ'IN SIRLARINI ANLATTI ![]() ![]() ![]() ![]() Sovyetler Birliği’nin ABD’yle nükleer bir savaş çıkması durumunda Akdeniz’e inebilmek amacıyla İstanbul ve Çanakkale boğazlarına mini nükleer bombalar atma planı hazırladığı ortaya çıktı ![]() Sovyet döneminde üst düzey gizli görevler üstlenen, kahramanlık madalyaları sahibi, eski kozmonot ve pilot Albay Muhammed Tolboyev (57), önceki gün Rusya radyosuna yaptığı açıklamada, “Soğuk Savaş”ın sırlarını anlattı ![]() Ünlü pilot, Sovyetler Birliği’nin ABD’yle giriştiği egemenlik yarışını gerekirse uzaya taşımak için 1980’lerin sonunda uzay mekiği Buran’ı geliştirdiğini belirterek, “Ben ilk pilotlardandım ![]() ![]() ![]() Tolboyev, “Nükleer savaş çıksaydı Türkiye’deki Amerikan-NATO hava savunma sistemlerini yok etmemiz gerekiyordu ![]() ![]() ![]() Tolboyev, Karadeniz’deki Sovyet donanmasının görevinin Boğazlar üzerinden Akdeniz’e inerek oradaki donanmayla birleşmek olduğunu anlattı ![]() ![]() ![]() ![]() Rusya radyosu muhabirinin, “Sözünü ettiğiniz operasyon sırasında, yani Akdeniz’e, oradan da okyanusa çıkmaya çalışacak Sovyet donanmasının yolunu açmak için Boğazlar’a mini nükleer bombalar atacak pilotlardan tek birinin bile hayatta kalmayacağını, çünkü üslerine dönüş için yakıtlarının yetmeyeceğini duymuştum, doğru mu?” sorusuna Tolboyev şu yanıtı verdi: “Türkiye üzerindeki havanın nasıl olacağını bilmiyorduk ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece Tolboyev, Sovyetler’in savaş senaryosunda Boğazlar’a mini nükleer bombalar atılması seçeneğinin de yer aldığını dolaylı olarak kabul etmiş oldu ![]() Nike-Hercules’ler baş hedefleriydi “Soğuk Savaş” döneminde Sovyet stratejik bombardıman uçaklarına ve bazı kıtalararası balistik füzelere karşı geliştirilen Nike Hercules’ler Batı ittifakının standart uzun menzilli hava savunma silahıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:Güncelhaber(Samanyolu) 13 Temmuz 2008(13:36) |
![]() |
![]() |
|