Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
emekli, kesilen, maaşı

Kesilen Emekli Maaşı

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kesilen Emekli Maaşı

Sayın Lale hanım konunuzu araştırdığımda bu konuların uzmanı olarak Ali Tezel çıktı karşıma

Ve oradaki araştırmalarımdada siz zaten ona başvurmuşsunuz oda cevaplamış

Kolay Gelsin

İş Bankası sandığı (TİBAŞ) yanlış yapmış

2001 yılında eşimi kaybettim Annem, İş Bankası emeklisiydi onun maaşını ve de eşim SSK’lı olduğu için eşimden dolayı SSK’ya dul maaşını bağlattım Babam ise 2005 yılında vefat etti Bağ-Kur’luydu İş Bankası’na sorarak babamın maaşını da bağlattım 2006 yılı temmuz ayında İş Bankası 2005 yılında Bağ-Kur’dan babamın maaşını bağlattığım için kendi özel sandık maaşımı kesti Gerekçe olarak da kendi özel sandıklarının 2003 yılında çıkardığı karar Karar da şuymuş: İş Bankası Munzam Sandığı’ndan maaş sadece hiçbir yerden geliri olmayana verilirmiş Şu an İş Bankası’nın özel sandığından maaş alamıyorum Konu hakkında beni aydınlatırsanız çok minnettar kalırım Lale Sarıoğlu

Hanımefendi, aslında tüm özel sektör işçileri SSK’lı olmak zorundadır ama 506 sayılı Kanun’un geçici 20’nci maddesi isteyen özel bankalara da kendi çalışanlarına emeklilik sandığı kurma hakkı vermiştir Bu hak nedeniyle de TİBAŞ yani İş Bankası Emeklilik Sandığı kurulmuş olup Kanun gereğince, en az 506 sayılı Kanu’nda sizlere verilen hakları vermek zorundadır Sizin durumunuza gelince, 4958 sayılı Kanun’la 2003 yılı ağustos ayında yapılan değişiklikle herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan gelir veya aylık alan kızlara yetim aylığı verilmesi uygulamasına son verilmiştir İşte bu nedenle de TİBAŞ karar çıkarmış ve yetim aylığınızı kesmiş Ancak bu kanuna karşı yetim kızların bizimle elbirliği yaparak açtıkları savaş 2005 yılında zaferle sonuçlanmış olup 5386 sayılı Kanun’la 506 sayılı Kanu’na eklenen Geçici 91’inci madde gereğince, çalışmayan veya kendi çalışmalarından dolayı emekli olmayan kızlar yetim aylıklarına tekrar kavuşmuşlardır Siz de çalışmadığınızdan, kendi çalışmanızdan dolayı emekli olmadığınızdan, (sadece dul ve yetim aylığı sahibi olduğunuzdan) TİBAŞ size anneniz üzerinden yetim aylığını vermek zorundadır Hatta kestiği tarihten itibaren bütün birikmiş paralarınızı da alabilirsiniz Yazılı olarak başvurunuzu yapınız, vermezlerse dava ediniz Faiziyle birlikte hepsini alırsınız

Ali TEZEL

Alıntı Yaparak Cevapla

Kesilen Emekli Maaşı

Eski 06-22-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kesilen Emekli Maaşı

Merhaba

1994 yılında İş Bankası emeklisi olan annemi kaybettim2001 yılında eşimi kaybedince vefat eden annemim maaşını İş Bankasından bağlattım2005 yılında babam ölünce Bağkurlu olan vede vefat etmiş olan babamında maaşını bağlattım2006 yılında İş Bankası Munzam sandığından aldığım maaşımı kestierGerekçe olarak İş Bankası 2003 yılında çıkardığı bir yasayı gösterdiBu yasada İş Bankası Munzam sandık maaşı ancak hiçbiryerden maaşı olmayana veriliyormuş,Şu an İş Bankasının Munzam Sandık maaşını alamıyorum sadece İş Bankasının Emekli sandığından olan maaşını alıyorumAslında İş Bankasının munzam sandığı çalışanlarının maaşlarından kesilerek kurulmuş bir yardımlaşma sandığıdırBence bu sandıkta emeklilerin daha çok hakkı olduğuna inanıyorumMunzam sandık maaşımın kesilmesi yasalmıdır beni bu konuda aydınlatmanızı rica ederim

Lale Sarıoğlu

0536 552 51 02

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com