Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
keşke

Keşke

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Keşke

KEŞKE

Teypte eski bir Cohen şarkısı:

"Yolumu gözleyen bir kadını terk ettim

Karşılaştık bir süre sonra

‘Gözlerinin feri sönmüş’ dedi bana:

‘Aşkım, ne oldu sana?’

Böyle gerçeği söyleyince

Ben de doğru söylemeye çalıştım ona

‘Senin güzelliğine ne olduysa’ dedim,

‘Benim gözlerime de o oldu’

8 - 10 dizeye sıkışmış hazin bir aşk hikayesi Buruk; kırılmış oyuncaklar kadar Ve yenik; "keşke"li cümleler gibi Bu sözcüğü kaç konuşmanızın başına eklemişseniz onca ıskalamışsınızdır hayatı

Dört mevsimlik bir sene olsa ömür, "keşke", onun güzüne denk gelir Hepten vazgeçmek için erkendir, telafi etmek için geç

Mağlubiyetin takısıdır "keşke"

Kaçırılmış fırsatların, bastırılmış duyguların, harcanmış hayatların, boşa yaşanmış ya da hakkıyla yaşanamamış yılların, gecikmiş itirafların ağıtıdır

Çarpılıp çıkılmış bir kapıda, yazılıp yollanmamış bir mektupta, göz yumulmuş bir haksızlıkta, vakit varken öpülmemiş bir elde, dilin ucuna gelip ertelenmiş bir sözdedir

Feri sönmüş bir çift gözde ya da yitip gitmiş bir güzelliğin ardından iç çekişte

"Yolunu gözlemeseydim", "öyle demeseydim", "terk edip gitmeseydim", "en güzel yıllarımı vermeseydim" diye diye sızlanır gider

"Keşke"nin panzehiri "iyi ki"dir İlki ne kadar pısırıksa, ikinci o denli yiğittir "Keşke", çoğunlukla bir "ahhöla kopup gelir ciğerden Esefler, hayıflanmalar, yerinmeler sürükler peşinden

"İyi ki" ise, muzaffer bir "ohhöla büyür; cüretiyle övünür "Keşke"li cümlelerde nasıl yaşanmamışlığın, yarım kalmışlığın o ezik tuzu kuruluğu varsa, "iyi ki"lilerde de göze alabilmişliğin, riske girebilmişliğin, tadına varabilmişliğin mağrur yaraları kanar

Okulu hiç kırmamışsınızdır, sinemada öpüşmemişsinizdir; dokundurtmamışsınızdır kendinize, bir kez olsun gemileri yakmamışsınızdır Konuşmanız gerektiğinde susmuş, koşacağınız zaman durmuş, sarılacağınız yerde kopmuşsunuzdur

Bir insana, bir işe, bir davaya ömrünüzü adamışsınızdır O insanın, o işin, o davanın, bunu hak etmediğini sezmenin hayal kırıklığındadır "keşke" "Şimdiki aklım olsaydı" dövünmesindedir

Geriye dönüp baktığınızda, ayıplara, yasaklara, korkulara, tabulara feda edilmiş, "Ne derler"e kurban verilmiş, son kullanma tarihi geçmiş bir yığın haz, bilinçaltından el sallar

"Keşke"cilerin hayatı, kasvetli bir pişmanlıklar mezarlığıdır "İyi ki" öyle mi ya! Onda, yara bere içinde de olsa, yana yana, ama doyasıya yaşamış olmanın iç huzuru ve haklı gururu haykırır

"İyi ki"lerinizi toplayın bugün ve "keşke"lerinizden çıkartın Fazlaysa kardasınız demektir

Aldırmayın yüreğinizdeki kramplara, mahzun hatıralara Rüzgarlarla koştunuz ya

"Keşke"leriniz, "iyi ki"lerden çoksa Telafi için elinizi çabuk tutun Tutun ki, yolunuzu gözlerken terk ettiğinizle bir gün yeniden karşılaştığınızda siz susarken, feri sönen gözleriniz "keşke" diye nemlenmesin

Can DÜNDAR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com