![]() |
Keşke |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KeşkeKEŞKE Teypte eski bir Cohen şarkısı: "Yolumu gözleyen bir kadını terk ettim Karşılaştık bir süre sonra ‘Gözlerinin feri sönmüş’ dedi bana: ‘Aşkım, ne oldu sana?’ Böyle gerçeği söyleyince Ben de doğru söylemeye çalıştım ona ‘Senin güzelliğine ne olduysa’ dedim, ‘Benim gözlerime de o oldu’ ![]() 8 - 10 dizeye sıkışmış hazin bir aşk hikayesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dört mevsimlik bir sene olsa ömür, "keşke", onun güzüne denk gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Mağlubiyetin takısıdır "keşke" ![]() ![]() ![]() Kaçırılmış fırsatların, bastırılmış duyguların, harcanmış hayatların, boşa yaşanmış ya da hakkıyla yaşanamamış yılların, gecikmiş itirafların ağıtıdır ![]() Çarpılıp çıkılmış bir kapıda, yazılıp yollanmamış bir mektupta, göz yumulmuş bir haksızlıkta, vakit varken öpülmemiş bir elde, dilin ucuna gelip ertelenmiş bir sözdedir ![]() Feri sönmüş bir çift gözde ya da yitip gitmiş bir güzelliğin ardından iç çekişte ![]() ![]() ![]() "Yolunu gözlemeseydim", "öyle demeseydim", "terk edip gitmeseydim", "en güzel yıllarımı vermeseydim" diye diye sızlanır gider ![]() "Keşke"nin panzehiri "iyi ki"dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "İyi ki" ise, muzaffer bir "ohhöla büyür; cüretiyle övünür ![]() ![]() Okulu hiç kırmamışsınızdır, sinemada öpüşmemişsinizdir; dokundurtmamışsınızdır kendinize, bir kez olsun gemileri yakmamışsınızdır ![]() ![]() Bir insana, bir işe, bir davaya ömrünüzü adamışsınızdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geriye dönüp baktığınızda, ayıplara, yasaklara, korkulara, tabulara feda edilmiş, "Ne derler"e kurban verilmiş, son kullanma tarihi geçmiş bir yığın haz, bilinçaltından el sallar ![]() "Keşke"cilerin hayatı, kasvetli bir pişmanlıklar mezarlığıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "İyi ki"lerinizi toplayın bugün ve "keşke"lerinizden çıkartın ![]() ![]() Aldırmayın yüreğinizdeki kramplara, mahzun hatıralara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Keşke"leriniz, "iyi ki"lerden çoksa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Can DÜNDAR |
![]() |
![]() |
|