Bir gazetecilik anıtı : Savaş ay.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir gazetecilik anıtı : Savaş ay..![]() HINCAL ULUÇ![]() ![]() Bir gazetecilik anıtı ![]() Savaş Ay!![]() "Gazetecilik öldü Çünkü muhabirlik öldü![]() Gazeteler ajanslara bağlanmış![]() Bültenden ne gelirse o![]() Bu yüzden bütün gazeteler birbirinin ayni![]() Bu yüzden birini okuyunca hepsini okumuş oluyorsunuz Bu yüzden bu ülkede gazete satmıyor" diyorum![]() "Özel haber çıkaran yok ![]() Çıkardığı haberi mükemmel bir anlatımla Haber Hikâyesi gibi yazan yok![]() Bu yüzden eli kalem tutan 'Yazar' olma derdinde![]() Çünkü patronlar artık muhabire para vermiyor Paralar yazara gidiyor" diyorum![]() "Fark yaratmak, kâğıtla, baskıyla olmaz ![]() Fark 'Haber'le olur" diyorum![]() "Fark haber yazmak, haberi okutmakla olur" diyorum![]() ![]() Kimsenin umurunda değil ![]() ![]() Çünkü haber pahalı ![]() Haber zor![]() Oysa yazarla gazete satmak çok daha ekonomik![]() ![]() Ve muhabirlik ölüyor ![]() Haber yazarlığı ölüyor![]() ![]() Ve işte bu ortam içinde bir adam, hem de sağlığı hiç de iyi olmayan bir adam dimdik duruyor ve tek başına savaş veriyor ![]() Muhabirlik savaşı![]() Gazetecilik savaşı![]() ![]() Adı gibi ![]() ![]() Adı Savaş ![]() Savaş Ay!![]() ![]() Masanın başında, poposunun üstünde değil ![]() Haber nerdeyse orda![]() ![]() Son üç günde üç haberini okudum ![]() Üçüne de bayıldım![]() ![]() Siz ikisini okudunuz ![]() En güzeli, en müthişi bizde çıkmadı Takvim'de çıktı![]() Niye, bilmem![]() Savaş o haberi bize vermedi mi?![]() Yoksa bizimkiler mi değerlendiremedi![]() ![]() Yeri yerinden oynatırdı ![]() ![]() Mardin'deki katliam planlarını, çocukların yanında yapmışlar Çocuklar her şeyden haberdar![]() ![]() Takvim'deki haber tüyler ürpertici ![]() ![]() Hepsi akraba çocuklar oynarlarken biri diyor ki, ötekine ![]() "Babamlar düğünde Arife Halamgilleri öldürecekler " "Yani anamgilleri mi" diye soruyor öteki ![]() Uzun uzun konuşuyorlar Sonra küçük çocuk annesi Arife'ye anlatıyor durumu![]() Annesi de babasına![]() Babası "Bu köyün başına ne geldiyse karı dedikodusundan geldi Zaten yeni barıştık Çoluk çocuk lafıyla nifak sokmayın aile arasına" diyor![]() ![]() Ve üç gün sonra katliam ![]() Arife ana da ölüyor, kocası da![]() ![]() Hem de nasıl tam sayfa kapak olacak bir haber ![]() Takvim hakkını vermiş![]() ![]() Mardin Valisi Hasan Duruer'le konuşmuş Savaş ![]() Hani "Çözüm kızları ayrı okutmaktan geçer" dediği için idam ettiğimiz vali![]() "Boğaz'ı seyrederek konuşuyorlar" demiş, tepki gösterenler için![]() ![]() Yerden göğe haklı ![]() Mardin'i, Güneydoğu'yu, oranın yaşam tarzını bilmeden etmeden kıyamet kopartılır mı? "Vay vali haremlik, selamlık yapmak istiyor" peşin hükmüyle karşı çık ![]() Hayır!![]() ![]() Vali, en azından bir düşünceyi başlatıyor ![]() Oturur, tartışırsın Çünkü dedikleri boş laf değil![]() Tartışılmalı![]() Sonra ne karar verirsen ver![]() Ama önce dinle, gör, düşün, sonra karar ver![]() ![]() Savaş'ın valiyle yaptığı konuşmayı Pazar günü iç sayfada okudum ![]() Manşet olmalıydı, bence![]() Harika konuşmuş Savaş![]() Öyle güzel sorularla, öyle güzel bir haber yapmış ki![]() ![]() ![]() Ve nihayet dün ![]() ![]() Bu ülkede sigortacılığın niçin ilerlemediğinin haberi bu ![]() ![]() Yıllardır yazdıklarımın yeni bir kanıtı ![]() ![]() Amerika'da mesela sigorta şirketleri, en erken ve en büyük ödemeleri yapmak için çırpınır ve bunu öyle duyururlar ki, vatandaş sigortaya koşar ![]() ![]() Bizde sigortacı kafası, ödememek ya da en azından mümkün olduğunca geciktirmek üzerine çalışır Aklınca başarı odur![]() Bu yüzden insanlarımız sigortaya itibar etmez![]() ![]() Düşen THY uçağının pilotunun ölen vârislerine Hayat Sigortasını ödememiş şirket Neden?![]() Sözleşmelerde minnacık yazılar vardır Okunmaz![]() Okunması istenmez çünkü![]() O yazılardan birinde diyormuş ki![]() "Uçakta yolcu olarak bulunmuyorsa, ödenmez![]() "Vay anasını Sayın seyirciler ![]() Ey pilotlar![]() Uçağa binerken bir de bilet alın ki, sigortanız işlesin![]() ![]() Şimdi bu ülkede kim gider de sigorta yaptırır, prim öder? ![]() |
|
|
|