Bilimsel araştırma yapana maddi teşvik |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bilimsel araştırma yapana maddi teşvikBilimsel çalışmalar,bilimsel araştırmalar,bilimsel faliyetler,bilim ve teklonoji,bilim Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof Dr Fahrettin Keleştemur, bilimsel araştırmanın sadece akademik yükselme için yapılmasını önlemek ve bilimsel faaliyetlerin kurumsallaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir akademik performans sistemi geliştirdiklerini bildirdi Keleştemur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ERÜ'nün bilimsel yayın ve atıf sayıları bakımından Türkiye'nin en önemli üniversiteleri arasında yer aldığını söyledi ERÜ'nün, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı bakımından genel sıralamada beşinci, devlet üniversiteleri arasında ise ikinci sırada yer aldığını ifade eden Keleştemur, bu başarıyı yakalamalarındaki katkılardan dolayı öğretim üyelerini kutladı Keleştemur, üniversitenin temel görevlerinden birinin de araştırma yapmak ve bu araştırmaların yayınlanması olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bilimsel araştırmanın sadece akademik yükselme için yapılması doğru değildir Bunu önlemek ve bilimsel faaliyetlerin kurumsallaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir akademik performans sistemi geliştirdik Bilimsel faaliyetlerin destekleneceği bu sistem, 2009-2010 akademik yılı başından itibaren geçerli olacaktır Böyle bir sistem Türk üniversite geleneğinde ilk defa uygulanacaktır Dolayısıyla bazı eksiklikler kaçınılmazdır Bu nedenle sistem her yıl yeniden gözden geçirilecek ve öğretim üyelerimizin eleştirileri doğrultusunda yenilenecektir" Keleştemur, "Akademik Performans Sistemi"nin uzun ve zahmetli çalışmalar sonucunda 20 kişilik bir ekip tarafından hazırlandığını sözlerine ekledi Sistem çerçevesinde bilim adamlarına yaptıkları çalışmalara göre 50 ila 2 bin 400 TL arasında teşvik verilecek |
|