Makbule |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MakbuleMAKLUBE MALZEMELER (10 kişilik) 1,5 kgbaldo pirinç 1,5 kget 3 adet büyük soğan 5 adet patates yeşil salata malzemesi yogurt 125 gr tereyağı YAPILIŞI Etler güzelce haşlanır,haşlanan etin içine kendi suyundan 1-2 kepçe eklenerek su iyice çektirilir,suyunu çekince içine tuz,karabiber,çok az kekik ve pulbiber eklenir,tereyağının yarısı da ilave edilerek1-2 kez çevrilir ve kapatılır Soğanlar soyulur ve halka halka doğranırPatatesler halka halka doğranarak kızartılır Tencerenin dibine patatesleri kızarttığımız yağdan 2-3 kaşık dökülür,soğanlar tencerenin dibini tamamen kapatacak şekilde yerleştirilir,onun üzerine kavurdugumuz etlerin yarısı yerleştirilir,ve kaşıkla bastırarak düzeltilir,daha sonra patateslerin yarısı yerleştirilir ve üstüne de yıkanmış pirincin yarısı yerleştirilerek bastırılır Kalan et ve patatesler araya konur,kalan pirinç te eklenerek kaşıkla bastırılır,tencerenin kenarından şekli bozmamaya gayret ederek kaynamış su ilave edilir,isterseniz ölçü kullanabilrsiniz ama arkadaşım pirinçlerin üzerini 1-2 parmak geçene kadar su ilave etmiş,en üste de kalan tereyağı eklenir,aralarda tuz serpilir Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra çok kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirlirBiraz demlendirilir Büyük bir tepsinin ortasına tencere ters çevrilir ve mevsim sebzeleri ile yapılan bol limonlu ve yağsız salata kişi sayısına göre yerleştirilir,arada kalan boşluklara yogurt konur Tencere kaldırılır ve bu muhteşem görüntü ile hayret çığlıkları atmaya başlamış olan misafirlere servis yapılı r AFİYET OLSUN |
|