Fırında Sütlü Tavuk |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sütlü TavukFırında Sütlü Tavuk MALZEMELER 15 kg tavuk eti (göğüs kısmı) 4-5 adet yeşil sivribiber 1 su bardağı süt 3 adet domates 250-300 gr kutu mantar 2 diş sarmısak 1/2 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kekik HAZIRLANIŞI Tavuğun göğüs etini kuşbaşı doğrayın, çukurca bir kaba koyup, üzerine tuz, karabiber serpin, süt döktükten sonra karıştırın Kabın kapağını kapatıp, buzdolabında yirmidört saat bekletin Daha sonra süt banyosundaki etleri karıştırıp tekrar dolaba koyun ve bir gün daha bekletin Bu işlemin sonunda sütün büyük kısmı etler tarafından emilmiş olacak ve lezzetli olacak Bu etleri, dikdörtgen şeklinde, 4 -5 cm derinliğinde, çukurca bir fırın tepsisine dizin, üzerine sıvıyağ ve et parçaları tarafından emilmemiş süt varsa, dökün Kabuklarını soyup, küçük küçük doğradığınız domates, yeşil biber ve ince ince kıydığınız sarmısak ve mantarı, suyu ile birlikte etlerin üstüne serpiştirin Konserve veya dondurulmuş mantar yerine taze mantar kullanmayı tercih ederseniz, mantarları az suda haşlayıp, doğradıktan sonra, haşlama suyuyla beraber tavuk etlerinin üstüne serpin Biraz da kekik ilave ederek orta harlı fınnda pişirin Pişirdikten sonra havuç ve bezelye ile süsleyip yanında pilavla servis yapabilirsiniz |
|