![]() |
Ev Usûlü Iskender Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Usûlü Iskender Kebap![]() MALZEMELER 1 adet soğan yoğurt zeytin yağ,tere yağ tuz,kekik,karabiber,kırmızıbiber 1 çorba kaşığı salça İSKENDERİMİZİN HAZIRLANMASI Etlerimizi olabildiğince ince ince kesiyoruz, ben derin dondurucuda bulunan etimi 10-15 dk öncesinden çıkartıyorum et donken daha ince kesiliyor,kestiğimiz etleri sert bir cisimle veya et döveriniz varsa et döverle biraz dövüyoruz ve zeytin yağımızla soteliyoruz,tuzunu ve baharatlarını eti ocaktan almaya yakın atıyoruz bu etin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır ![]() Diğer yandan başka bir tavada tereyağımızla salçamızı kavuruyoruz,sosumuzun kıvamı akışkan olması için biraz su ekliyoruz ve baharatlarıımızı ve tuzumuzu atıp ocaktan alıyoruz ![]() Küp küp doğradığımız ekmeklerimizi servis yapacağımız tabağımızın altına diziyoruz, tabağımızın yan taraflarına yoğurdumuzu isteğe bağlı soğan,salata,pilav vs koyabilirsiniz ![]() Dizdiğimiz ekmeklerin üzerine etlerimizi, daha sonra salçalı sosumuzu döküp sıcak servis yapıyoruz veee afiyetle yiyoruz AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|