Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iskender, kebap, usulü

Ev Usûlü Iskender Kebap

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usûlü Iskender Kebap






MALZEMELER
1 adet soğan
yoğurt
zeytin yağ,tere yağ
tuz,kekik,karabiber,kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça

İSKENDERİMİZİN HAZIRLANMASI
Etlerimizi olabildiğince ince ince kesiyoruz, ben derin dondurucuda bulunan etimi 10-15 dk öncesinden çıkartıyorum et donken daha ince kesiliyor,kestiğimiz etleri sert bir cisimle veya et döveriniz varsa et döverle biraz dövüyoruz ve zeytin yağımızla soteliyoruz,tuzunu ve baharatlarını eti ocaktan almaya yakın atıyoruz bu etin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır
Diğer yandan başka bir tavada tereyağımızla salçamızı kavuruyoruz,sosumuzun kıvamı akışkan olması için biraz su ekliyoruz ve baharatlarıımızı ve tuzumuzu atıp ocaktan alıyoruz
Küp küp doğradığımız ekmeklerimizi servis yapacağımız tabağımızın altına diziyoruz, tabağımızın yan taraflarına yoğurdumuzu isteğe bağlı soğan,salata,pilav vs koyabilirsiniz
Dizdiğimiz ekmeklerin üzerine etlerimizi, daha sonra salçalı sosumuzu döküp sıcak servis yapıyoruz veee afiyetle yiyoruz
AFİYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.