06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çoban kavurma

Malzemeler :
30 gr margarin (2 çorba k )
100 g (2 küçük) soğan
750 g koyun eti (kol veya buttan yağsız ve kemiksiz kuşbaşı)
10 adet taze soğan
Tuz, karabiber, kekik
1 demet dereotu
250 g yoğurt sosu (isteğe bağlı)
1/3 su bardağı et suyu
1 demet dereotu (iri kıyılmış)
Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak kuru soğanları ayıklayıp, ikiye bölün Taze soğanları ayıklayın, yaklaşık 5 cm boyunda kesin Dereotunu irice kıyın Bir tencereye margarini koyup, yağı orta ateşte eritin Yağ kızınca soğanı ve etleri tencereye koyup, ara sıra kanştırarak, orta ateşte 5 dakika pişirin Ateşi kısın 10-15 dakika, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin Bu süre sonunda tencerenin içindeki kuru soğanları çıkarıp atın Taze soğanları ilave edip, ağır ateşte 5 dakika daha pişirin Tuz, biber ve kekiği ekleyip, son olarak 5 dakika daha pişirin Tencereyi ocaktan alın Dereotunu katıp, karıştırın Tencerenin kapağını kapatın Sıcak bir yerde yemeği 5 dakika demlenmeye bırakın Bu arada, dilerseniz, ateşe dayanıklı bir kapta, yoğurt sosuna sıcak et suyunu ilave ederek, telle çııpın Ağır ateşte hafifçe ısıtın Demlenmiş Çoban Kavurmayı, eğer soslu istiyorsanız, önceden ısıtılmış tabaklarda, ısıtılmış yoğurt sosu üzerine koyup, sıcak olarak servis yapın
|
|
|