![]() |
Salata Diyeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata DiyetiVitamin ve minerallerle paketlenmiş rengarenk salatalar, her biri ayrı bir lezzet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birinci gün Sabah 75 gram siyah üzüm, 120 gram kavun ve yarım papayadan oluşan bir meyve salatası Ara öğün Bir dilim yağsız labne sürülmüş kepek ekmeği, yanında maydanoz Öğle Taze fasulyeli, tavuk göğüslü marul salatası için, 100 gram taze fasulyeyi dilim dilim doğrayıp, sekiz - on dakika tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ara öğün Bir adet kivi Akşam Salatalıklı, peynirli sandviç İkinci gün Sabah İki dilim reçelli kepek ekmeği Ara öğün 150 gram yağsız yoğurt Öğle Şef salatası için, yarım adet kıvırcık salata, 50 gram mozarella peyniri, bir adet yeşil biber ve iki adet havuçtan oluşan salatayı sirke, zeytinyağı, tuz ve biberle tatlandırın ![]() Ara öğün 75 gram siyah üzüm Akşam Mantarlı omlet için, 200 gram mantarı küçük küçük doğrayın ve mantarları üstü kapalı bir tavada birkaç dakika kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçüncü gün Sabah Bir dilim peynirli kepek ekmeği, yanında bir adet domates ya da salatalık Ara öğün 100 gram karpuz Öğle Biberli patates salatası için, 200 gram patatesi yirmi dakika haşlayıp, dilimleyin ![]() ![]() ![]() Ara öğün 125 ml ![]() Akşam Bir kase light yoğurt, dört yemek kaşığı haşlanmış sebze (brokoli, karnabahar ya da kabak) ve iki dilim kepek ekmeği Dördüncü gün Sabah Kepek ekmeğinden oluşan kaşarlı ve domatesli tost ![]() ![]() Ara öğün 75 gram siyah üzüm Öğle Mantarlı salata için, 200 göbek salatayı ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ara öğün Bir dilim etimek ve 100 gram domates Akşam Peynirli turplu salata için, 40 gram yağsız peyniri, 150 gram dilimlenmiş salatalık ve bir demet doğranmış küçük kırmızı turpla karıştırın ![]() ![]() ![]() Beşinci gün Sabah 100 gram yağsız labne peynirini, ince kıyılmış yarım adet kırmızı biberle karıştırın ![]() ![]() Ara öğün 250 ml ![]() Öğle Hardal soslu salata için, bir adet yumurtayı haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ara öğün Bir adet kivi Akşam Mantar soslu makarna için, 50 gram makarnayı haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Altıncı gün Sabah 100 gram kavunu ezerek 200 gram süt ve 30 gram yulafla karıştırın ![]() Ara öğün 200 gram yağsız yoğurt, bir adet muz ve kividen oluşan bir meyve salatası hazırlayın ![]() Öğle Mango salatası için, yarım adet mangoyu, bir adet soğanı ve 150 gram salatalığı incecik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ara öğün 200 gram yoğurdu 125 gram küçük küçük doğranmış çilekle karıştırın ![]() Akşam Tonbalıklı domates salatası için, 300 gram domatesi, bir adet soğanı ince ince dilimleyip büyük bir kaseye koyun ![]() ![]() ![]() Yedinci gün Sabah 150 gram siyah üzümü, bir bardak yağsız süt ve beş yemek kaşığı cornflakesle karıştırın ![]() Ara öğün Bir adet elma Öğle yemeği Ispanaklı domates salatası 40 gram fiyonk makarnayı tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() Ara öğün 150 gram çilek Akşam Roka salatası için, 50 gram rokayı, bir adet küp küp doğranmış ekşi elma ve 30 gram haşlanmış tavuk göğsüyle karıştırın ![]() ![]() Diyetisyen Aşkın Yüksel</B> |
![]() |
![]() |
|