Hazırlanması:[*]Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın Yağladığınız büyük boy fırın tepsisine bir yufkayı serin Taşan kenarları koparın[*]Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp 7-8cm'lik parçalar halinde kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yanyana tepsiye dizin Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin İç malzemesini yayın Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp iç malzemesinin üzerine dizin[*]Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün Önceden ısıtılmış 190C fırında üzeri kızarana dek pişirin Sıcak servis yapınnotlar: tarifte tepsiye serilen ilk yufkanın kenarlarını koparınca ne yapacağımız söylenmiyordu, ben onları da tepsiye dizdim ancak fazla gelir diye 5 yufkayı biraz küçülterek kullandım En üst katın kenarlarını böreğin altına kıvırdım Pişerken kenarlarda biriken sütlerden dibi tutacak diye korktum ama kolay çıktılar Bir de altının iyice pişmesi söyleniyordu ben üzeri kızarınca üstüne folyo kapatıp bir süre daha pişirmeye devam ettim
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.