06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Budu Böreği
Süre 60 dk Kaç Kişilik 4 Yöntem
1 Adet yufka
4 Adet kemikleri ayıklanmış tavuk budu
250 gr ıspanak
1 Su bardağı mantar
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı krema
1 Su bardağı mısır unu
1 Çorba kaşığı susam
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Tavuk butlarını tuzlayıp, karabiber serpin

- Tereyağında arkalı önlü kızartıp, soğutun

- Ispanağı da incecik doğrayıp, az miktar sıvıyağda soteleyin

- Küçük doğranmış mantar, nişasta, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar peyniri ve kremayı ekleyip, karıştırın

- Yufkayı 4 parçaya bölüp, geniş tarafına tavuk budunu koyun

- Tavuğun ortasına gelecek şekilde ıspanaklı karışımdan koyun

- Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın

- Yumurtaları çırpın ve sıvıyağ katın

- Tavuklu börekleri önce yumurtaya sonra susamlı mısır ununa bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin

- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerine kızarana dek pişirin

|
|
|