Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, böreği, tavuk

Tavuk Budu Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Budu Böreği




Süre 60 dk Kaç Kişilik 4 Yöntem


1 Adet yufka
4 Adet kemikleri ayıklanmış tavuk budu
250 gr ıspanak
1 Su bardağı mantar
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı krema
1 Su bardağı mısır unu
1 Çorba kaşığı susam
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Tavuk butlarını tuzlayıp, karabiber serpin
  • Tereyağında arkalı önlü kızartıp, soğutun
  • Ispanağı da incecik doğrayıp, az miktar sıvıyağda soteleyin
  • Küçük doğranmış mantar, nişasta, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar peyniri ve kremayı ekleyip, karıştırın
  • Yufkayı 4 parçaya bölüp, geniş tarafına tavuk budunu koyun
  • Tavuğun ortasına gelecek şekilde ıspanaklı karışımdan koyun
  • Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın
  • Yumurtaları çırpın ve sıvıyağ katın
  • Tavuklu börekleri önce yumurtaya sonra susamlı mısır ununa bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerine kızarana dek pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.